Η ένταξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Διεθνή Ένωση Εθνικών Ινστιτούτων Δημόσιας Υγείας (IANPHI) ανακοινώθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του οργανισμού, καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη στη Σουηδία.

Η ένταξη του ΕΟΔΥ στην IANPHI αποτελούσε προσωπικό στόχο του κ. Ζαούτη και επετεύχθη έπειτα από την επίσκεψη της ηγετικής ομάδας των CDC/IANPHI των ΗΠΑ και τη διαδικασία αξιολόγησης του οργανισμού μέσω του Staged Development Tool για την οργανωτική ανάπτυξη του ΕΟΔΥ.

zaoutis_eody2

Η ένταξη του ΕΟΔΥ στην Ένωση θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του, κυρίως όσον αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την άμεση ανταπόκριση σε εθνικές και παγκόσμιες προσκλήσεις-απειλές για την υγεία.

Η Διεθνής Ένωση Εθνικών Ινστιτούτων Δημόσιας Υγείας (IANPHI) – που αριθμεί 110 μέλη σε 95 χώρες – συνδέει και ενισχύει όλους τους εθνικούς οργανισμούς δημόσιας υγείας (NPHIs) προκειμένου να προστατεύσουν και να βελτιώσουν την υγεία του πληθυσμού παγκοσμίως. Εκτός από τα διεθνή σημεία αναφοράς και τις δραστηριότητες, τα μέλη του IANPHI έχουν αναπτύξει ισχυρά περιφερειακά δίκτυα και συνεργασίες peer-to-peer. Με την υποστήριξη του IANPHI και της τοπικής ηγεσίας, αυτά τα δίκτυα στην Αφρική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική παρέχουν πόρους στους οργανισμούς Δημόσιας Υγείας σε κάθε περιοχή για να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να αναπτύσσουν ικανότητες αλλά και να συνεργάζονται έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνα: Προς χαλάρωση η πολιτική για «μηδενική Covid» μετά τις διαδηλώσεις

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος μακράς Covid-19 για τις γυναίκες ιδίως τις υπέρβαρες

Κίνα: Ξεκινά εκστρατεία για να πειστούν οι διστακτικοί ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν