Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση, το πρώτο δισθενές αναμνηστικό εμβόλιο COVID-19 εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Το προσαρμοσμένο εμβόλιο COVID-19 που κατασκευάστηκε από τη Moderna στοχεύει δύο διαφορετικές παραλλαγές του κορωνοϊού, τον ​​αρχικό ιό από το 2020 και την παραλλαγή Omicron.

Μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου για την COVID-19 που φτιάχτηκε από τη Moderna και στοχεύει δύο παραλλαγές του κορωνοϊού (γνωστό ως «δισθενές» εμβόλιο) εγκρίθηκε σήμερα για αναμνηστικές δόσεις σε ενήλικες από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) αφού διαπιστώθηκε ότι πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας της ρυθμιστικής αρχής της χώρας.

Η απόφαση να χορηγηθεί έγκριση για αυτό το αναμνηστικό εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο επικυρώθηκε από το ανεξάρτητο επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης, την «Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα», μετά από προσεκτική εξέταση των στοιχείων.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευπαθείς ομάδες ας χαρούν καθιστοί στα πανηγύρια

Κορωνοϊός – Moderna: Ανοίγει εργοστάσιο στη Μελβούρνη για την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid

Κορωνοϊός: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Ατομική ευθύνη για τη μάσκα, πιθανό να μην είναι υποχρεωτικό το self test