Η Roche Diagnostics Hellas παρουσίασε πρόσφατα την ιστοσελίδα hpvtest.gr, ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη διαλογή και τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας σχετικά με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και τη σύνδεσή του με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Παράλληλα, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με το πλήρες χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Roche Diagnostics για τη νόσο, το οποίο μπορεί να τους προσφέρει τα εργαλεία που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο γρήγορα και με ακρίβεια και να παρέχουν σαφείς απαντήσεις στις ασθενείς τους, να πραγματοποιήσουν άμεσα διαλογή αποτελεσμάτων για τη βέλτιστη διαστρωμάτωση του κινδύνου από HPV, αλλά και να πάρουν αποφάσεις για τη μετέπειτα φροντίδα των ασθενών, με βεβαιότητα για τα αποτελέσματα της εξέτασης. Η ιστοσελίδα αναμένεται ότι θα ενημερώνεται συνεχώς με νέο υλικό, προκειμένου να καλύπτει τις εξελισσόμενες διαγνωστικές ανάγκες.

Η κυρία Σοφία Μάσιου, Marketing Manager Molecular Lab Lead της Roche Diagnostics Hellas, με αφορμή την παρουσίαση της ιστοσελίδας, δήλωσε: «Βασική αποστολή όλων μας στην Roche Diagnostics είναι να αναπτύσσουμε και να παρέχουμε πρωτοποριακές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις, που μπορούν να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάγνωση και την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων, όπως είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Με την ιστοσελίδα hpvtest.gr, ο στόχος μας επικεντρώνεται στην παροχή ουσιαστικής, συνεχούς ενημέρωσης και επιστημονικής πληροφόρησης για τα νέα προϊόντα στον συγκεκριμένο τομέα, διευκολύνοντας έτσι τους επαγγελματίες υγείας να παίρνουν σωστές αποφάσεις και να παρέχουν σαφείς απαντήσεις, για την καλύτερη φροντίδα και υγεία των ασθενών τους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hpvtest.gr.

Σχετικά με τη Roche
Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στους Κλάδους Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Η Roche προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα υγείας συνδυάζοντας τη δυναμική των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών καθώς επίσης και το αναπτυσσόμενο πεδίο των ιατρικών προσεγγίσεων που βασίζονται σε πραγματικά κλινικά δεδομένα. Η Roche συνεργάζεται με φορείς σε κάθε τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε κάθε άνθρωπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Τα τελευταία χρόνια, η Roche έχει επενδύσει στην ανάλυση του γονιδιωματικού προφίλ και σε συνεργασίες που αφορούν σε δεδομένα καθημερινής κλινικής πρακτικής και έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία-συνεργάτη στο πεδίο της ιατρικής γνώσης.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων, και να προσφέρει σημαντικό όφελος στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Περισσότερα από τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Επιπλέον, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2020 απασχόλησε περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2020, η Roche επένδυσε 12,2 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 58,3 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.diagnostics.roche.com