Η Ελβετία θα μειώσει κατά το ήμισυ, σε πέντε ημέρες, τον υποχρεωτικό χρόνο καραντίνας για όσους μολύνονται με κορωνοϊό για να βοηθήσει στον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων, που απειλούν να πλήξουν την οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν χθες, Τρίτη, την σχετική άδεια για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά με την υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή του στελέχους του κορωνοϊού, την Omicron.

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο κύμα της πανδημίας κινδυνεύει να υπερφορτώσει το σύστημα υγείας σε μια χώρα όπου μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και μόλις το 30% με την αναμνηστική δόση.

Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης την παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου των περιοριστικών μέτρων στη δημόσια ζωή, τα οποία αυστηροποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμη λοκντάουν και να μην καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως συνέβη στη γειτονική Αυστρία

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι κρίσιμη και παραμένει δύσκολο να αξιολογηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι θα εκδίδουν βεβαίωση θετικού rapid test οι εργαζόμενοι για απουσία από την εργασία

Παράταση για μία εβδομάδων όλων των μέτρων εισηγείται η Επιτροπή των ειδικών

Κορωνοϊός – Επιστράτευση γιατρών: Τουλάχιστον 208 φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς Μακεδονίας και Θράκης