Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 36χρονη λεχώνα που νοσεί από κορωνοϊό και γέννησε χθες το πρόωρο μωράκι της, που απεβίωσε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα εισήχθη στο «Ιπποκράτειο» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική τομή το βρέφος μόλις 22 εβδομάδων εχθές, Κυριακή και άμεσα προχώρησαν στη διασωλήνωση της γυναίκας, όπως ανέφερε ο νοσηλευτής και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Δόντσιος. Την ίδια στιγμή, διασωληνώθηκε και το μωράκι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και κατέληξε σήμερα (3/1) το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, η γυναίκα είχε κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου την παραμονή των Χριστουγέννων.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

«Αυτή τη στιγμή η μητέρα είναι διασωληνωμένη και γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, είναι ένα περιστατικό το οποίο μας υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ, δεν κοιτάζει, δεν βλέπει πρόσωπα, δύναμη, σώμα, παρουσιαστικό αλλά “βλέπει” ανοσοποιητικό και αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι», τόνισε ο κ. Δόντσιος, συμπληρώνοντας:

«Να μην παρασυρθούμε από το ότι είναι μια νόσος η Όμικρον, την οποία περνάμε ελαφριά οι περισσότεροι, κανείς δεν αποκλείει ότι όταν φορτώσει το σύστημα δεν θα δημιουργηθούν επιπλοκές οι οποίες θα επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της χώρας».

Όπως είπε στη συνέχεια, πολλοί από το υγειονομικό προσωπικό έχουν νοσήσει, κάτι που επιβαρύνει με τη σειρά του και άλλο το σύστημα υγείας, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μόνο όπλο έναντι στην πανδημία είναι η χρήση μάσκας και, φυσικά, τα εμβόλια.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή εφημερία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο προσήλθαν 205 περιστατικά κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ. (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα. Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών και μόνο χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδικοί εξηγούν πώς η Omicron ξεφεύγει από τα τεστ – «Αναμένουμε 80.000 κρούσματα την ημέρα»

«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος» λέει ο Καπραβέλος

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα