Για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, και την κατάσταση εν μέσω πανδημίας μιλά ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα.

Τα ιστορικά χαρακτηριστικά της επίσκεψης ενισχύει το γεγονός ότι όχι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο αλλά και το γεγονός πως παρίσταται και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

 

diarkis-iera-sinodos-mitsotakis__5_
diarkis-iera-sinodos-mitsotakis__4_
diarkis-iera-sinodos-mitsotakis__1_
diarkis-iera-sinodos-mitsotakis__3_
diarkis-iera-sinodos-mitsotakis__2_

Στόχος είναι η εκ νέου εκπομπή ενός ηχηρού μηνύματος από κοινού με την Εκκλησία της Ελλάδος υπέρ του εμβολιασμού και της ανάγκης πιστής εφαρμογής των κανόνων που έχουν θεσμοθετηθεί, όπως αυτός της επίδειξης αρνητικού rapid test των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες, όσο δύσκολο κι αν θεωρείται ως προς τον έλεγχό του το μέτρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλακόπουλος: Ξεπέρασαν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Οικονόμου: Δεν εξετάζονται νέα μέτρα ενόψει των εορτών