Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, στις 12:00, θα παραστεί και θα μιλήσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ΔΙΣ.

Τα ιστορικά χαρακτηριστικά της επίσκεψης ενισχύει το γεγονός ότι όχι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο αλλά και το γεγονός πως θα παρίσταται και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, παρουσία φυσικά και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας εν όψει Χριστουγέννων, το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί στις γιορτές, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Στόχος είναι η εκ νέου εκπομπή ενός ηχηρού μηνύματος από κοινού με την Εκκλησία της Ελλάδος υπέρ του εμβολιασμού και της ανάγκης πιστής εφαρμογής των κανόνων που έχουν θεσμοθετηθεί, όπως αυτός της επίδειξης αρνητικού rapid test των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες, όσο δύσκολο κι αν θεωρείται ως προς τον έλεγχό του το μέτρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί να κάνουμε τέταρτη δόση