Εν μέσω συζήτησης στην ΕΕ για εννιάμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, προτάσσει τη θέση να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο κ.Πλεύρης μίλησε για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Αντέτεινε, επιπλέον, στην πρόταση της Κομισιόν να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 9 μήνες και να απαιτείται η τρίτη δόση για τη συνέχιση της ισχύος τους, την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ο χρόνος να μειωθεί περαιτέρω.

Συγκεκγιμένα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών και τα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στο άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτωτικές τάσεις του ιικού φορτίου σε 8 από τις 13 περιοχές δείχνουν τα λύματα

Κορωνοϊός: Στα 7.009 τα νέα κρούσματα, άλλοι 99 θάνατοι, 697 οι διασωληνωμένοι

«Ναι» σε κοκτέιλ εμβολίων για τον κορωνοϊό λένε ECDC και EMA