Για την μετάλλαξη Όμικρον που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική μίλησε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ η Δέσποινα Ανδρεάνη, παθολόγος – ενδοκρινολόγος σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Από τις 24 Νοεμβρίου που ακούσαμε για τον Όμικρον, τώρα βλέπουμε τα θετικά κρούσματα να έχουν φτάσει στο 88%. Πριν μια εβδομάδα βλέπαμε 200 – 300 αρρώστους καθημερινά, αλλά τώρα έχουν διπλασιαστεί», δήλωσε η Ελληνίδα γιατρός που έχει γεννηθεί στη Νότια Αφρική.

Και όπως περιέγραψε, την 1η Δεκεμβρίου είχαν 2.000 θετικά κρούσματα της νέας μετάλλαξης τους κορωνοϊού και χθες 2/12 έφτασαν τα 11.000 κρούσματα.

«Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν συμπτώματα όμοια με άλλες ιώσεις και παραμένουν ακόμη στα σπίτια τους», δήλωσε η κ. Ανδρεάνη, διευκρινίζοντας ότι τα κυριότερα συμπτώματα αντιμετωπίζονται μόνο με αντιπυρετικά.

Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού και των θετικών κρουσμάτων είναι πρωτοφανής στη αφρικανική χώρα γι αυτό και τα σχολεία έκλεισαν, ενώ τα παιδιά παραμένουν σε καραντίνα.

Η Νότια Αφρική έχει αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει μια μετατόπιση όσον αφορά τις λοιμώξεις από την ηλικιακή ομάδα των νεότερων σε αυτήν των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδη, θα έπρεπε να αυξηθεί ο εμβολιασμός στη χώρα καθώς υστερεί σε προμήθειες εμβολίων σε σχέση με την Ευρώπη και την Αμερική.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρατείνονται ως τις 10 Δεκεμβρίου οι περιορισμοί στις πτήσεις από τις εννέα χώρες της νότιας Αφρικής

Ολομέλεια ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ειδικά για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ο ΠΟΥ καλεί τις φαρμακοβιομηχανίες να σχεδιάσουν την προσαρμογή των εμβολίων στη μετάλλαξη Όμικρον