Την άποψη ότι πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση διατύπωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις πρόσφατες απώλειες λόγω covid.

H Μίνα Γκάγκα δήλωσε επίσης ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο «πιάνει» τη μετάλλαξη Omicron, ωστόσο «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

Για τη δυνατότητα διενεργείας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε ότι είναι ασφάλεια για  όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε παράλληλα  ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε.

Ερωτηθείσα για όσους ασθενείς αρνούνται την διασωλήνωση, ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα: Δωρεάν self test για όλους τους ενήλικους ενόψει Χριστουγέννων, πότε θα γίνεται η διάθεση

Εμβόλια, self test και μάσκες: Τρία όπλα στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Η «Omicron» αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη, στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας στην Ελλάδα