«Για την απόφαση της υποχρεωτικότητας κρίθηκε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τους πολίτες, ενώ η εμφάνιση της Omicron δημιουργούσε δυνητικά κινδύνους στο μέλλον που θέλουμε να προλάβουμε», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη θέσπιση του νέου μέτρου της κυβέρνησης, ενώ διεμήνυσε για ακόμη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιβληθεί γενικό lockdown.

Όπως σημείωσε ο υπουργός στο Mega, «η κοκορομαχία των κομμάτων για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν έχει καμμία σημασία, όταν ο κορωνοϊός σκοτώνει και δημιουργεί δράματα, ειδικά για τους άνω των 60 ετών».

«Οι 95% που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών και η απόφαση για την υποχρεωτικότητα δεν πάρθηκε εύκολα από την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε ζωές και αν αυτές οι περίπου 3.000 ζωές, που θα σωθούν με αυτό το μέτρο, κοστίζουν 100 ευρώ» συμπλήρωσε.

«Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπεύθυνοι και οι σοβαροί» τόνισε ο υπουργός για το μέτρο της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στην επιβράβευση των νέων για τον εμβολιασμό, όπως αντιδρά και τώρα.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε να προβλέψει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πληθυσμού, ωστόσο επανέλαβε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε γενικό lockdown».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για τους άνω των 60 μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυξάνεται η παραγωγή του εμβολίου από την AstraZeneca

Ομάδα προτεραιότητας για εμβολιασμό τα παιδιά 5-11 ετών που κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση, λέει το ECDC