Σημαντική αύξηση καταγράφηκε τη Δευτέρα στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Πιο συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της ημέρας, 41.275 πολίτες είχαν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση

Ταυτόχρονα, 72.000 ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν για την τρίτη – ενισχυτική δόση.

Την σημαντική αυτή άνοδο παρατήρησαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνιζε τη μεγάλη άνοδο στα ραντεβού πρώτης δόσης. Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα τόσο στα νέα μέτρα όσο και στην έξαρση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες. Στόχος είναι ο ρυθμός να διατηρηθεί, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κάλυψη.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στοχεύει κυρίως στον εμβολιασμό όσο περισσότερων με την πρώτη δόση, την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με τη β΄ δόση και την αναμνηστική δόση. Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συνεχίζεται και οι προσπάθειες είναι συνεχείς», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, ελπίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μακρά COVID: Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο από επίμονα συμπτώματα

Η έκρηξη κρουσμάτων και τα νέα μέτρα οδηγούν τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα