Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ιστοσελίδων που παρέχουν υπηρεσίες, έναντι αμοιβής στους αντιεμβολιαστές, η οποία ξεκίνησε μετά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη, μέσα στις πρώτες πέντε ώρες ερευνών, βρέθηκαν 9 ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Δίωξη έχει εστιάσει σε δύο εξ αυτών, καθώς παρέχουν δήθεν υπηρεσίες και νομικά όπλα έναντι αμοιβής.

Πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται επιτήδειοι, που έχουν στήσει «φάμπρικα» εισβάλλοντας σε ομάδες αρνητών, που διατηρούν διαδικτυακές σελίδες και πουλούν δήθεν «νομικά όπλα» εναντίον του κράτους, υγειονομικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι καλούν τους αντιεμβολιαστές να προχωρήσουν σε μηνύσεις και να ζητήσουν χρηματικές αποζημιώσεις και ποινές φυλάκισης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων και σημειώνουν ότι υπάρχουν «τιμοκατάλογοι» ψευδών νομικών συμβουλών. Μάλιστα, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση δεν αποκλείεται ν ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.