*γράφει η Αναστασία Κουκά

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αποτελεί, από το δω και στο εξής, το απαραίτητο «διαβατήριο» του κοινού σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι πόρτες των κλειστών νυχτερινών κέντρων, μπαρ αλλά και κινηματογράφων θα ανοίγουν αποκλειστικά σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία μετάδοση ιού που απειλεί, για ακόμη μία φορά μέσω της νέας μετάλαξης Δέλτα, τη χώρα.

Bar
Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται από την Παρασκευή για την είσοδο σε όλα τα κλειστά μπαρ

 

Να θυμίσουμε πως από την 1η Ιουλίου οι κλειστοί κινηματογραφικοί χώροι επανήλθαν σε λειτουργία, μετά από πολλούς μήνες που παρέμεναν κλειστοί, με το 50% της συνολικής χωρητικότητας τους και με την υποχρέωση οι θεατές να διαθέτουν δήλωση αρνητικού self test κατά την είσοδό τους. Από την Παρασκευή, ωστόσο το self test δεν θα επαρκεί πλέον καθώς από δω και στο εξής θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Kinimatografoi
Πιστοποιητικό εμβολισμού θα απαιτείται από για είσοδο στους κλειστούς κινηματογράφους

Όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αυτά θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι μετά από πολλούς μήνες, μόνο για καθήμενους και αποκλειστικά για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.  Αντίστοιχα θα λετουργήσουν και τα μπαρ που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους. Στους χώρους αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζιών παρόλα αυτά θα υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό πληρότητας.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξειδικευμένα μέτρα που θα ισχύσουν για την λειτουργία των χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας και τα επιπλέον προστατευτικά μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται.

Panos_Kiamos
Ο Πάνος Κιάμος ξεκινά την Παρασκευή τις εμφανίσεις του στο Posidonio

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι αν ο πλήρης εμβολιασμός θα αποτελεί απαραίτητη προϋποθέση για τους καλλιτέχνες αλλά και για το προσωπικό που θα εργάζεται στους χώρους αυτούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως φαίνεται πως έχει προαποφασιστεί συναινετικά ο εμβολιασμός των εργαζόμενων για την ασφάλεια όλων. Στο Posidonio, για παράδειγμα, όπου θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή ο Πάνος Κιάμος, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, είναι εμβολιασμένο το σύνολο του προσωπικού. Ο γνωστός τραγουδιστής θα εμφανίζεται εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Nikos_Bertis
Μόνο για εμβολιασμένους θα είναι το YTON με τον Νίκο Βέρτη

Ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου άνοιξε πανηγυρικά το χορό της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στην πίστα του ΥΤΟΝ, η οποία λειτουργεί από φέτος με ανοιχτή οροφή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ειδικές υγειονομικές συνθήκες. Οι εβδομαδιαίες εμφανίσεις του τραγουδιστή θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Και σε αυτήν την περίπτωση το κοινό θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με δυο λόγια η νυχτερινή διασκέδαση το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι Covid – Free.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβολιασμοί: 6 απαντήσεις στους αρνητές – Γιατί πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο

Τσιόδρας-Κικίλιας πάνε στην Ιεραρχία: Το μήνυμα για τους εμβολιασμούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιάζονται