Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια σε ορισμένες περιοχές της Μυκόνου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Ματογιάννια. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται στα σοκάκια χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα. Οι μηδέν αποστάσεις ασφαλείας και το ξεφάντωμα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας φαίνεται να είναι ο «κανόνας» της βραδινής διασκέδασης στην περιοχή.

@eirinitiliouΚρατάμε μέτρα ασφαλείας ενάντια του κορονοϊού στην Μύκονο και φοράμε πάντα μάσκα😭##mykonos##mykonosgreece##covid##covidfreefire##corona time ##fyn

♬ πρωτότυπος ήχος – Eirini Tiliou

Ήδη στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί ασύρματες κάμερες και επιστρατεύνται drones στα ύποπτα σημεία έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνονται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη επέμβαση. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε άλλα νησιά, όπως Σαντορίνη, Ρόδος, Πάρος κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον απίστευτο συνωστισμό τις νύχτες στα σοκάκια, σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί και τα«κορωνοπάρτι» σε βίλες στη Μύκονο. Εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται και διασκεδάζουν στους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι επιχειρηματίες της διασκέδασης και της εστίασης στη Μύκονο πλήττονται σημαντικά από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, και θεωρούν άδικη την όλη κατάσταση, καθώς τα ανεξέλεγκτα πάρτι στις βίλες αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» και οδηγούν σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό. Για τους παραπάνω λόγους τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της διασκέδασης απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, για να σταματήσουν τα κορωνοπάρτι.

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 580 τα νέα κρούσματα, 398 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

Λοιμωξιολόγοι: Ή φορτσάρουμε τον εμβολιασμό και βγάζουμε μάσκες ή 4ο κύμα το χειμώνα

Self test: Τι ισχύει από τη Δευτέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα