Το αδιαχώρητο σημειώνεται από το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» της Λεμεσού, με τους πολίτες να στριμώχνονται για να πάρουν θέση για εμβολιασμό και να βρίσκονται για ώρες μέσα στον ήλιο, ενώ οι υπεύθυνοι κάνουν έκκληση για υπομονή.

Σε δηλώσεις του ο Ταμίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, Χρίστος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι «προειδοποιούμε γι αυτή την κατάσταση από τις 27 Δεκεμβρίου, ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα. Εδώ βρίσκονται 500 – 600 άτομα, αναμένουν να εμβολιαστούν σε ένα γήπεδο των 15.000 ατόμων μέσα με κερκίδες αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να κάτσει ο κόσμος. Μεγάφωνα και κλιματιστικά δεν υπάρχουν, τα φωνάζουμε του κύριου Υπουργού Υγείας από τις αρχές του Γενάρη αυτά τα πράγματα. Τις προηγούμενες φορές ήταν μέσα στις βροχές, τώρα μέσα στον ήλιο, πριν λίγο λιποθύμησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ, δηλαδή και να θέλεις να εμβολιαστείς, οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Πώς γίνεται ο Υπουργός Υγείας να καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά να τους έχει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και το χειρότερο; Επωμίζονται όλο το κόστος οι νοσηλευτές που εργάζονται».

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Πολίτης κατήγγειλε ότι «η γυναίκα μου είναι εγχειρισμένη, κάθεται στην καρέκλα, έχουμε ραντεβού για 09:45 αλλά έχει ήδη περάσει μισή ώρα και θα περιμένουμε ίσως άλλη μια ώρα. Πολλή ταλαιπωρία, ο κόσμος κάτω από τον ήλιο, κανένας συντονισμός. Εντελώς απρογραμμάτιστοι».

Άλλη πολίτης εξηγεί ότι «είχαμε ραντεβού αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα μικρόφωνο να φωνάζουν στον κόσμο τουλάχιστον και μαζεύτηκαν όλοι μπροστά. Δεν ξέρω τι θα γίνει, ποιοι θα κολλήσουν και ποιοι όχι».

Υπουργός Υγείας Κύπρου: Εξαίρεση οι σημερινές εικόνες

Tweet έκανε ο Υπουργός Υγείας Κύπρου αναφορικά με τον χαμό που προκλήθηκε στο εμβολιαστικό στη Λεμεσό.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει ότι οι σημερινές εικόνες από τη Λεμεσό αποτελούν εξαίρεση «που αμαυρώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται. Η οργάνωση και διεκπεραίωση της διαδικασίας εμβολιασμών είναι υποδειγματική σε όλα τα κέντρα».

Παράλληλα συμπληρώνει ότι «Έχω ζητήσει από τους υπεύθυνους να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια στιγμιότυπα. Καλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα για αποφυγή ταλαιπωρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλια: Πόσοι και ποιοι «σηκώνουν μανίκια» στις χώρες της ΕΕ

Κορωνοϊός – Tocilizumab: Το φάρμακο που δίνει ελπίδες για τη θεραπεία βαριά ασθενών

«Πόλεμος» στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με Covid-19 σε Μονάδες – Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους