Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης μετά τις παραιτήσεις του διευθυντή της κλινικής και μιας νεφρολόγου οι οποίοι εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αργοστολίου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: «Ως γνωστό, εδώ και πολύ καιρό η εύρυθμη λειτουργία της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου μας λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς, παρ´ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτριών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βιβλάκης έμεινε απαθής! Και σήμερα το πρωί ο δ/ντής κ. Ευάγγελος Γιαννάτος και η Νεφρολόγος Α κ. Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους! Έτσι, από αύριο η λειτουργία της μονάδας είναι στον “αέρα” και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο. Σαν Σύλλογος Ζητάμε ΑΜΕΣΗ πρόσληψη νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει η πρόεδρος του κα Κυριακή Θεοδωροπούλου – Κρούσσου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και αρκετούς μήνες ο διευθυντής της Μ.Τ.Ν. αλλά και οι νεφροπαθείς έχουν ζητήσει από τον διοικητή του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λύση στις επικίνδυνες και χρονίζουσες ελλείψεις που παρουσιάζονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι. Αποτέλεσμα ήταν οι δυο παραιτήσεις των γιατρών την Τετάρτη το πρωί και έτσι η Μ.Τ.Ν. βρίσκεται στον «αέρα».