Αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ είναι οι ταξιδιώτες από Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Νότια Αφρική που δεν θα τηρήσουν την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Θα υπάρξουν «πρόστιμα (…) πιστεύω ότι θα είναι 1.500 ευρώ, 3.000 στην περίπτωση υποτροπής, αυτό μου φαίνεται ότι είναι εντελώς αποτρεπτικό και ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι ταξιδιώτες οφείλουν να απομονώνονται με νομαρχιακή εντολή που θα εκδίδεται με το όνομά τους για 10 ημέρες. Η αστυνομία θα διενεργεί ελέγχους, για να διαπιστώσει ότι πράγματι οι ταξιδιώτες βρίσκονται στον τόπο που έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν κατά την απομόνωση.

Η Γαλλία ανακοίνωσε το Σάββατο την εφαρμογή υποχρεωτικής καραντίνας δέκα ημερών για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική, λόγω των ανησυχιών για τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα το Παρίσι ανέστειλε έως αυτήν την Παρασκευή τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βραζιλία, αν και διατηρήθηκαν αυτές με την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική, όπου, σύμφωνα με το Παρίσι, η παρουσία παραλλαγμένων στελεχών του ιού «δεν φτάνει στα επίπεδα που παρατηρούνται στη Βραζιλία».

Το μέτρο αυτό θα τίθεται σταδιακά σε ισχύ έως την πλήρη εφαρμογή του το Σάββατο 24 Απριλίου και θα εφαρμόζεται επίσης στους επισκέπτες που προέρχονται από τη Γουιάνα.

Ειδήσεις σήμερα: