Η Λιβύη παρέλαβε σήμερα ένα πρώτο φορτίο εμβολίων κατά της Covid-19 με την άφιξη στην Τρίπολη πάνω από 100.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, την ώρα που η χώρα καταγράφει μια αύξηση των κρουσμάτων, με ένα σύστημα υγείας καταπονημένο λόγω των συρράξεων.

«Καταφέραμε να εισαγάγουμε το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, το οποίο θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες παραδόσεις», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά στο Twitter.

Λίγο αφότου εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ο Ντμπεϊμπά διαβεβαίωσε πως η πρόσβαση στα εμβόλια είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, επικρίνοντας την προηγούμενη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Οι «101.250 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έφθασαν στην Τρίπολη», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Ντμπεϊμπά κάλεσε τους πολίτες να «εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμών», την οποία άνοιξαν οι αρχές στις αρχές Μαρτίου για να προετοιμάσουν την εκστρατεία εμβολιασμών.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 162.294 κρούσματα covid-19 και 2.737 νεκρούς, στη χώρα των σχεδόν 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζανάκης: Αν ανοίξει προσεκτικά το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα

Lockdown: Μια ανάσα πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Πώς θα λειτουργήσει τη Δευτέρα

Self test: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Ποιοι το δικαιούνται, για ποιες κατηγορίες είναι υποχρεωτικό