Οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που διερευνούν συνδέσεις μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και των θρόμβων αίματος δεν βρήκαν συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας σε αυτούς, ωστόσο πραγματοποιούν περαιτέρω ανάλυση, δήλωσε την Τετάρτη η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα.

«Επί του παρόντος, η ανασκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει εντοπίσει συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου, όπως ηλικία, το φύλο ή προηγούμενο ιατρικό ιστορικό διαταραχών πήξης, για αυτά τα πολύ σπάνια συμβάντα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Από την Τρίτη, ένα νέο θρίλερ με το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τόσο η Γερμανία, όσο και ο Καναδάς αποφάσισαν την αναστολή στη χρήση του για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 και κάτω των 55 αντιστοίχως.

Ο Καναδάς έκρινε ότι εμπεριέχεται ικανό ρίσκο στους εμβολιασμούς με AstraZeneca για τους πολίτες κάτω των 55, με συνέπεια η κυβέρνηση του Τζαστίν Τριντό να αποφασίσει το «πάγωμα» των εμβολιασμών για την περαιτέρω διερεύνηση των επιπλοκών που προκαλεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία, στην οποία έλαβε χώρα σύσκεψη των υπουργών Υγείας όλων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, υπό τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπανς.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία αποφάσισε να άρει τον ηλικιακό περιορισμό για το εμβόλιο της AstraZeneca, κάτι που σημαίνει ότι στο εξής θα χορηγεί το συγκεκριμένο σκεύασμα σε όλους τους πολίτες από την ηλικία των 18 και άνω.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα για εμβόλιο AstraZeneca: Είναι ασφαλές, να το κάνουν οι πολίτες

Βασιλακόπουλος: Η μετάδοση του ιού γίνεται στα σπίτια – Ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown

Κορωνοϊός – Κρήτη: «Σφραγίζεται» το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 κρούσματα