Για τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάλυμνο μίησε ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης. Σημείωσε πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα , προσθέτοντας ότι είναι όλοι σε καραντίνα. Όπως είναι γνωστό, στο νησί επιβλήθηκε αυστηρό lockdown , μετά από την καταγραφή αρκετών κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα , ενώ τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου σε ορισμένες εκκλησίες και πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στον Σκάι.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων» επισήμανε.