Αυτόματος θάλαμος απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης εγκαταστάθηκε στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, πρόκειται για τον πρώτο τέτοιου είδους θάλαμο που τοποθετήθηκε σε δημόσιο κτήριο της πόλης.

Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, κάθε πολίτης που μπαίνει στο δημαρχείο, μπαίνει στον θάλαμο, απολυμαίνει ανέπαφα τα χέρια του, θερμομετρείται και στην έξοδο απολυμαίνεται.

Μέσα στον θάλαμο υπάρχει ειδική οθόνη η οποία καταγραφεί μεταξύ άλλων, των αριθμό ατόμων που έχουν περάσει και την θερμοκρασία του κάθε πολίτη. Εργαζόμενοι του δήμου καθοδηγούν τους πολίτες για τη χρήση του και επιβλέπουν αν τηρείται σωστά η απαραίτητη διαδικασία.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Θυμίζουμε, ότι όπως είχε εξηγήσει πριν από λίγες εβδομάδες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στο GRTimes.gr, «ο θάλαμος είναι δωρεά ιδιωτικής εταιρείας πράγμα που σημαίνει ότι έχει μηδενικό κόστος για τη πόλη, έχει όλα τα διεθνή πιστοποιητικά, θα είναι αυτόματος και σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για 62.500 χρήσεις – διελεύσεις» και κάθε φορά που εισέρχεται κάποιος εργαζόμενος ή πολίτης για να εξυπηρετηθεί, θα καταγράφεται ως μία διέλευση.

apolymansi_thess1

«Η απολύμανση θα γίνεται στα χέρια παράλληλα με τη διαδικασία της θερμομέτρησης και της αποστείρωσης που θα γίνεται στα ρούχα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί και το ιικό φορτίο» επισήμανε και συμπληρώνοντας πως «όλη η διαδικασία θα διαρκεί 15 δευτερόλεπτα» και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν εικόνες συνωστισμού κατά την είσοδο.

apolymansi_thess2

«Αναζητούμε πάντα βιώσιμες, καινοτόμες, τεχνολογικές λύσεις και καλύτερες πρακτικές. Ότι λοιπόν υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί θα ενσωματώνεται στη στρατηγική του δήμου Θεσσαλονίκης για την πόλη», είχε πει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης.