Τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι έθεσε σε κίνδυνο ζωές ασθενών κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί στον α’ όροφο του νέου κτιρίου του νοσοκομείου ξέσπασε πυρκαγιά από κλιματιστικό που λειτουργούσε στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα, προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν στον συγκεκριμένο όροφο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «ασθενείς και εργαζόμενοι προσπάθησαν να πηδήξουν τα κάγκελα και να βγουν έξω, ενώ με την παρέμβαση άλλων εργαζομένων η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και ασθενείς και εξεταζόμενοι απομακρύνθηκαν».

Ωστόσο η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «η τραγωδία αποφεύχθηκε πάρα τη μη ύπαρξης άμεσης εξόδου από το κτίριο. Με εντολή της Διοικήτριας και αντίθετα με τις εισηγήσεις του Σωματείου εργαζομένων είναι κλειδωμένη η πύλη εισόδου και εξόδου του νέου κτιρίου που διασφαλίζει την ασφαλή είσοδο και έξοδο ασθενών και εργαζομένων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος υποστηρίζει ότι «δεν ζήσαμε από τύχη μια από τις χειρότερες τραγωδίες σε νοσοκομειακό ίδρυμα» και συμπληρώνει ότι«η πόρτα παραμένει κλειδωμένη και τώρα παρά το ατύχημα. Η αδράνεια και η αδιαφορία σε βάρος ασθενών και εργαζομένων καλά κρατεί. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξουν σωστές αποφάσεις; Επιτέλους να τιμωρηθούν αυτοί που δημιουργούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις».