Σε λειτουργία μπαίνει σταδιακά το νέο νοσοκομείο Καρπάθου. Το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα, για τη λειτουργία του οποίου είχε δεσμευτεί τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου έχει μετακινηθεί στο νέο νοσοκομείο από τις 9 Αυγούστου, όπου και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Έχει τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση με Διοικητή τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής νέου διοικητή και η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η έγκριση προϋπολογισμού του νέου νοσοκομείου.

«Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο ένα χρόνο πριν, είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου εντός του 2020. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση αυτή. Αν και η φετινή χρονιά μας επιφύλασσε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συντονισμένες ενέργειες και αποφασιστικές κινήσεις υλοποιούμε το όραμα δεκαετιών των Καρπαθίων. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η στήριξη και ενίσχυση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου ώστε να ανταποκριθεί με πληρότητα και επάρκεια στις ανάγκες των κατοίκων της Καρπάθου αλλά και των γύρω νησιών, προσφέροντας ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας» δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο κ. Κοντοζαμάνης.

Το Μικροβιολογικό εργαστήριο καθώς και το Ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργούν κανονικά. Έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη 27 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια σε υγειονομικό δυναμικό για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εντός του Αυγούστου ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 6 μόνιμων ιατρών και η επαναπροκήρυξη 7 θέσεων ιατρών, που ήταν άγονες στην προηγούμενη προκήρυξη. Εφόσον υπάρξουν επιπλέον ανάγκες για θέσεις επικουρικού προσωπικού, αυτές θα εγκριθούν.

Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τηλεφωνικών γραμμών, η ενεργοποίηση του διαδικτύου και του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια πλήρους πληροφοριακού συστήματος και ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Έχει εξασφαλιστεί η πλήρης τεχνική υποστήριξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νέου Νοσοκομείου, και η συντήρηση των ανελκυστήρων, των κλιματιστικών συστημάτων καθώς και των συστημάτων επεξεργασίας νερού. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης έχουν ανατεθεί προσωρινά- μέχρι να ολοκληρώσει η νέα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες- σε ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα προχωρά και η ανάθεση για τις υπηρεσίες σίτισης των ασθενών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εστίες υπερμετάδοσης γάμοι, βαφτίσια, οίκοι ευγηρίας και οι νέοι που γυρίζουν από τα νησιά

Κορωνοϊός: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Κικίλιας: Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια