*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα του Μεξικού στο άκουσμα της είδησης ότι νεογέννητα τρίδυμα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αν και δεν είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

Για τους επιστήμονες, η περίπτωση τους μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν εάν ο ιός μεταδίδεται από τις έγκυες μέσω του πλακούντα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Πρόκειται για μία περίπτωση άνευ προηγουμένου από επιστημονικής άποψης», υποστηρίζει ο Μιγκέλ Άνγκελ Λιουτσόβ Στάινερ, επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας στο San Luis Potosi.

Δύο από τα μωρά – ένα αγόρι κι ένα κορίτσι –  βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση ενώ το τρίτο (αγόρι) λαμβάνει θεραπεία καθώς παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί πιστεύουν ότι, οι γονείς μπορεί να ήταν ασυμπτωματικοί, για το λόγο αυτό, τους έχουν απομονώσει και περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Μεξικό έχει ήδη γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοιού με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει χθες 759 νέους θανάτους από τη νόσο Covid -19 και 4.577 νέα κρούσματα.

Συνολικά η χώρα θρηνεί 22.584 ανθρώπους με τον Μεξικανό πρόεδρο να δέχεται έντονες επικρίσεις γιατί επέτρεψε να ανοίξουν τα εργοστάσιο πρόωρα ενώ δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι μειώνονται τα κρούσματα ή οι θάνατοι.