Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η 9ηΕβδομάδα Ασθενών, η παγκόσμια πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb (BMS), στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω από τη δέσμευσή τους να εργάζονται για να βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών. Όπως κάθε Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι της BMS σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, αποτίνουν ειδικό φόρο τιμής στους ασθενείς με χρόνια και σοβαρά νοσήματα, συμμετέχοντας σε δράσεις που τους παρέχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν την πραγματική αξία της εργασίας τους και να επανασυνδεθούν με την αποστολή και το όραμα της εταιρείας. Συναντώντας και συνομιλώντας με τους ασθενείς και ακούγοντας τα βιώματα και τα συναισθήματά τους, οι εργαζόμενοι εμπνέονται ώστε να διατηρούν αμείωτες τις δεσμεύσεις τους για την ικανοποίηση των ακάλυπτων ιατρικών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η BMS Ελλάδας διοργάνωσε εσωτερική εκδήλωση με τίτλο “Breathing Beyond” με κεντρικό προσκεκλημένο έναν ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο πώς βιώνει τη ζωή με μία από τις πιο σοβαρές μορφές καρκίνου, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, τον αντίκτυπο στις σχέσεις με τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο, αλλά και πώς συμμετέχει στη λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων που τον αφορούν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η κα Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος του οργανισμού «Fair life – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.), ο οποίος αποτελεί τον πρώτο μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα του καρκίνου του πνεύμονα, με όραμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της διαχείρισης της νόσου, από την πρόληψη έως τη θεραπεία. Επισημαίνεται στο σημείο αυτό, ότι ως σταθερός υποστηρικτής του έργου του οργανισμού από την αρχή λειτουργίας του, η BMS Ελλάδας συνδράμει και φέτος μέσω δωρεάς στην εκπλήρωση των στόχων και του σκοπού αυτού.

Ο κ. Σοφοκλής Χάνος, PatientAdvocacy&CommunicationsManager της BMS Ελλάδας, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών έχει καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Bristol Myers Squibb. Μας υπενθυμίζει τον λόγο για τον οποίο εργαζόμαστε, μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και να αντλήσουμε έμπνευση ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Εργαζόμαστε για τους ασθενείς μας».

Από αριστερά: Σοφοκλής Χάνος, Patient Advocacy & Communications Manager, Bristol Myers Squibb Greece, Γιώργος Τσιακαλάκης, Corporate & Government Affairs Lead, Sr Manager Bristol Myers Squibb Greece, Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος του οργανισμού «Fair life – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.), Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια Bristol Myers Squibb Ελλάδας