Οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα συμμετείχαν για 7η χρονιά στο ετήσιο εθελοντικό πρόγραμμα Week of Possibilities, ένα πρόγραμμα το οποίο ενώνει τους εργαζομένους της AbbVie, παγκοσμίως, με σκοπό να ανταποδώσουν στις τοπικές κοινωνίες μέσω του εθελοντισμού. Από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, χιλιάδες εργαζόμενοι της AbbVie σε περισσότερες από 50 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους με αξιόπιστους μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους προσφέροντας εθελοντική εργασία προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων τους, μέσα από ποικίλα προγράμματα προσφοράς και εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα, η AbbVie συνεργάστηκε με την εθελοντική Οργάνωση «Δείπνο Αγάπης» προσφέροντας 1.100 γλυκά και 500 κιτ υγιεινής με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας που ζουν στους δρόμους της Αθήνας. Οι 100 εθελοντές της ομάδας #AbbVieGivesBack, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με την εθελοντική κουζίνα της Οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης» και μέσω συμμετοχής τους σε εξειδικευμένο σεμινάριο παρασκευής εδεσμάτων, με την καθοδήγηση των pastry chefs, Αντώνη Σελέκο και Ιωάννη Ζωγράφο αντίστοιχα, ετοίμασαν οι ίδιοι γλυκίσματα, μπάρες δημητριακών και άλλα εδέσματα, που κατόπιν προσέφεραν σε συνανθρώπους μας, στο Μοναστηράκι, στην Κλαυθμώνος και στον Πειραιά.

«Όλοι οι εργαζόμενοι της AbbVie στην Ελλάδα είμαστε ενθουσιασμένοι που βρεθήκαμε όλοι μαζί, μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας, στο εθελοντικό πρόγραμμα Week of Possibilities 2022. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες εθελοντισμού που διοργανώνει, ετησίως, η AbbVie, καθώς η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της κουλτούρας μας. Κάθε χρόνο, με ενθουσιασμό και προσμονή αναζητούμε αξιόπιστους Οργανισμούς με πλούσια κοινωνική δράση, ώστε να προσφέρουμε κι εμείς στην τοπική κοινωνία που ζούμε και εργαζόμαστε. Φέτος, είμαστε επιπλέον χαρούμενοι γιατί καλωσορίσαμε και τους νέους συναδέλφους της Allergan, και όλοι μαζί ως μία οικογένεια στηρίξαμε έμπρακτα ανθρώπους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με σημαντικές υπηρεσίες και αγαθά, αλλά κυρίως με αγάπη και ενσυναίσθηση. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους καθώς και το ‘Δείπνο Αγάπης’ για την εμπιστοσύνη να είμαστε συνοδοιπόροι τους σε μία δράση με ουσιαστικό αντίκτυπο για τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie.

Η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια του Οργανισμού «Δείπνο Αγάπης», ευχαρίστησε τους εργαζομένους της AbbVie για την έμπρακτη στήριξη στο έργο της Οργάνωσης και σημείωσε ότι: «Στην Ελλάδα του 2022, μετά και την πανδημική κρίση, η αστεγία είναι η πλέον ακραία μορφή φτώχιας και η όποια «ανακούφιση» των ανθρώπων αυτών είναι εξαιρετικά σημαντική για μία κοινωνία που δεν εμβαθύνει τις ανισότητες, αλλά στηρίζει όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκουμε υποστηρικτές, με βαθύ αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που συνδράμουν στο έργο μας. Εκ μέρους όλης της ομάδας των εθελοντών του «Δείπνο Αγάπης» εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην AbbVie. Γιατί μαζί με τη στήριξη εταιρειών που έχουν κοινωνική υπευθυνότητα μπορούμε περισσότερα».

Σχετικά με το πρόγραμμα Week of Possibilities

Το πρόγραμμα Week of Possibilities που διοργανώνεται από την AbbVie, ξεκίνησε το 2014 και αποτελεί πλέον παγκόσμια παράδοση για την εταιρεία. Μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα AbbVie Foundation και επικεντρώνεται σε δράσεις που υλοποιούνται στις τοπικές κοινότητες που ζουν και εργάζονται οι υπάλληλοι της AbbVie σε όλο τον κόσμο.

Σε κάθε χώρα όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα, επιλέγονται δράσεις προσφοράς οι οποίες διασφαλίζουν ότι οι εθελοντικές προσπάθειες της AbbVie ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινότητας. Οι τοπικές δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς εταίρους που βρίσκονται δίπλα στις κοινότητες που εξυπηρετούνται.

Περισσότερα για το πρόγραμμα Week of Possibilities της AbbVie στο: abbvie.com/givesback