Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 8 Ιουλίου το 9ο SFEE Executive Briefing των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών – μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και τη συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους Chatham House rules, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μικρο – μακροοικονομικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, σημειώνοντας ότι η φαρμακευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), καθώς και την φαρμακευτική καινοτομία.

H εκδήλωση αποτέλεσε το 9ο Executive Briefing του Συνδέσμου, που πιστοποιεί για άλλη μια φορά μια σταθερή επικοινωνία με την Πολιτεία, τα μέλη της Κυβέρνησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο του Φαρμάκου και της Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακευτική δαπάνη: Ποια λύση δίνει η κυβέρνηση στη φαρμακοβιομηχανία