Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα) συμμετέχει στον εορτασμό με θέμα με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 19 Μαΐου, 12:00

Ξενάγηση με θέμα: «H συλλογή των έργων τέχνης του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική Σχολή) συμμετέχει με διαδραστική ξενάγηση στις Διδακτικές Συλλογές του Μουσείου με θέμα: «Μουσεῖον, τὸ σχολεῖον. Παίρνουμε στα χέρια μας αρχαία αντικείμενα, μαθαίνουμε για το παρελθόν», Σάββατο 18/5 από τις 10:00 μέχρι 15:00 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 727 7628 ή στο museum@arch.uoa.gr).

Επίσης, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, που φιλοξενεί μοναδικά απολιθώματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του πλανήτη, παρουσιάζει την καινούργια δράση «v-PalM», που γεφυρώνει την επιστήμη με την τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, στοχεύοντας στην δημιουργία ενός ψηφιακού διαδραστικού Μουσείου. Τα εντυπωσιακά εκθέματα αποκτούν νέα ζωή, μέσα από μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα εικονικών περιηγήσεων, διαδραστικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουμε την θαυμαστή ιστορία της Γης!

Δείτε τα Μουσεία του ΕΚΠΑ:

– https://www.uoa.gr/to_panepistimio/moyseia/

– https://estories.uoa.gr/politistikh_klhronomia/mouseia

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στα Άγναντα η ​173η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων

Νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Υπόσχονται να κατανικήσουν εθισμούς, κάπνισμα και αλκοολισμό