Το ΜΗΤΕΡΑ, πρωτοπόρο στον τομέα της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε., συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης «Continuum», του κατασκευαστικού οίκου Olympus, διοργανώνοντας μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη γυναικολογική λαπαροσκόπηση με επιμέρους θεματικές ενότητες.

Τα αγγλόφωνα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια, τελούν υπό την αιγίδα της HEAL Academy, της πρώτης εκπαιδευτικής ακαδημίας του Ομίλου Hellenic Healthcare στην Ελλάδα, και απευθύνονται σε νέους γυναικολόγους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιθυμούν να εξοικειωθούν σε σύγχρονες  τεχνικές  και  χειρουργικές  προσεγγίσεις, από ένα κέντρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, υψηλό αριθμό επεμβάσεων και πολυετή κλινική εμπειρία όπως είναι το ΜΗΤΕΡΑ.

Η πρώτη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στην Ολική Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή, και το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Day Case Laparoscopic Hysterectomy», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ.

Οι συμμετέχοντες, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντες διαλέξεις από καταξιωμένους κλινικούς γυναικολόγους με καθιερωμένη εμπειρία ως συντονιστές του προγράμματος, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα εξασκηθούν σε  εξελιγμένους  προσομοιωτές  ενδοσκοπικής χειρουργικής. Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί παρακολούθηση επιλεγμένων χειρουργείων στο ΜΗΤΕΡΑ με σκοπό να αποκομίσουν τα μέγιστα από την εκπαιδευτική εμπειρία του προγράμματος.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Αν. Καθηγητής Γυναικολογίας, University of Nicosia, Πρόεδρος  Δ.Σ.  του  ΜΗΤΕΡΑ και  Γενικός  Γραμματέας της Heal Academy.