Από τις 21 έως 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το European Health Tech Summit στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου

To European Health Tech Summit θα επιδιώξει να αναπτύξει συζητήσεις οι οποίες θα επικεντρωθούν στα νέα δεδομένα και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία στον τομέα της υγείας. Κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του, θα διοργανωθούν πάνελ συζητήσεων από κοινού με τους Ευρωβουλευτές Maria da Graça Carvalho και Dennis Radtke (EPP, Γερμανία), με την υποστήριξη της European Alliance of Medical and Biological Engineering and Science (EAMBES) και της CSL Seqirus.

Οι θεματικές στις οποίες θα εστιάσει το «European Health Tech Summit» θα κινηθούν κάτω από τους εξής άξονες:

  • Στα μαθήματα που μάθαμε από την πανδημία και στο ποιος είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών για το μέλλον. Ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της τηλεϊατρικής.
  • Στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουν οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας προκειμένου να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, με αφορμή το 2023 το οποίο είναι το ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων.
  • Στην εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση ή την αντιμετώπιση ασθενειών. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
  • Στην αξιοποίηση των real world evidence- RWE (δεδομένα πραγματικού χρόνου). Η πανδημία COVID-19 μάς έχει δείξει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα real world evidence- RWE για την αξιολόγηση φαρμάκων, παρέχοντας μια σημαντική βοήθεια στα δεδομένα των κλινικών δοκιμών. Όσον αφορά τις σπάνιες νόσους, τα δεδομένα αυτά μπορούν να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις που θα θεσμοθετηθούν καθώς είναι μικρό το ποσοστό των ασθενών με σπάνιες ασθένειες.

«Η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα ασφαλέστερο μέλλον και πιο ανθεκτικό στις μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις. Ωστόσο, οι απίστευτες δυνατότητες της τεχνολογίας παραμένουν αναξιοποίητες σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδείξουμε την αξία της και να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που να το επιτρέπει αυτό. Το προσεχές «European Health Tech Summit» είναι μια πολύ καλή χρονικά ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με αυτά τα θέματα», σχολιάζει ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης και όλες οι συζητήσεις θα προβληθούν μέσω live streaming.

Παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες και την ατζέντα του συνεδρίου θα βρείτε εδώ.