Μετά από χρόνια αυστηρής paleo διατροφής, η Γκουίνεθ Πάλτροου εξομολογείται δημόσια πως εμφάνισε προβλήματα φλεγμονών, γεγονός που την έκανε να αναθεωρήσει τη σχέση της με το φαγητό. Σε πρόσφατο επεισόδιο του «Goop Podcast», η ίδια παραδέχθηκε πως έχει κουραστεί από τη συγκεκριμένη δίαιτα, που απέκλειε υδατάνθρακες, και πλέον επιστρέφει σε πιο ισορροπημένες επιλογές, όπως λίγο ψωμί, λίγο τυρί και ένα πιάτο μακαρόνια χωρίς ενοχές.

Η σχέση της Πάλτροου με τη διατροφή ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, όταν ο πατέρας της διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό. «Ακολούθησα αυστηρή μακροβιοτική διατροφή για ένα διάστημα. Ήταν ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο, όπου είχα εμμονή με το να τρώω πολύ, πολύ υγιεινά», αποκάλυψε. Η μακροβιοτική, βασισμένη στον ιαπωνικό τρόπο ζωής, τη βοήθησε να νιώσει καλύτερα σωματικά και ψυχικά: «Ήταν σαν να μεθούσα με την ιδέα. Με έκανε να νιώθω πως έχω αυτή τη δύναμη στα χέρια μου, ότι αν φροντίζω τον εαυτό μου και τρώω ολόκληρες τροφές, θα νιώθω καλύτερα».

Η paleo δίαιτα και το καμπανάκι της φλεγμονής
Αν και υπήρξε φανατική υποστηρίκτρια της paleo διατροφής, την οποία ακολούθησε μαζί με τον σύζυγό της, Brad Falchuk, σήμερα δηλώνει πως η προσέγγιση αυτή την έχει κουράσει. Η δίαιτα paleo αποκλείει τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια, και βασίζεται σε τροφές που υποτίθεται ότι κατανάλωναν οι άνθρωποι της Παλαιολιθικής εποχής. Όμως με το πέρασμα του χρόνου, το σώμα της άρχισε να της στέλνει προειδοποιητικά σημάδια: «Τα πράγματα έγιναν λίγο πιο περίπλοκα με μένα και με θέματα φλεγμονής και υγείας μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πάλτροου δεν κρύβει πλέον ότι έχει αρχίσει να βαριέται τη συνεχή πειθαρχία: «Για να είμαι ειλικρινής, έχω αρχίσει να βαριέμαι. Αρχίζω ξανά να καταναλώνω το ψωμί με προζύμι και λίγη παρμεζάνα, να το πω. Λίγα μακαρόνια, μετά από τόση αυστηρότητα». Όμως, παρά την αλλαγή στη στάση της, συνεχίζει να πιστεύει στη δύναμη της καθαρής, φρέσκιας διατροφής: «Νομίζω ότι είναι ένα καλό πρότυπο να τρώμε όσο πιο ολόκληρες και φρέσκες τροφές γίνεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γιατρός ή διατροφολόγος που θα διαφωνούσε. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης».

Η νέα (σ)τάση απέναντι στο φαγητό; Ανθρώπινη και ισορροπημένη
Αυτή η στροφή της διάσημης ηθοποιού – και μιας από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στον χώρο της ευεξίας – δεν είναι τυχαία. Ως η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ευεξίας» και ιδρύτρια του Goop, κάθε διατροφική της απόφαση έχει βαρύτητα και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς. Η επιλογή της να εγκαταλείψει την αυστηρή paleo προσέγγιση και να στραφεί σε μια πιο ευέλικτη, ισορροπημένη σχέση με το φαγητό, αντικατοπτρίζει μια γενικότερη τάση στον χώρο της ευεξίας, την απομάκρυνση από αυστηρές δίαιτες και την επανασύνδεση με την απόλαυση, τη ρεαλιστικότητα και τη φροντίδα του σώματος μέσω θρεπτικών αλλά και απολαυστικών τροφών.

Διαβάστε επίσης

Αποτοξίνωση με χυμούς: Αρκούν 3 μέρες juicing για να έρθουν τα πάνω κάτω σε έντερο και στόμα – Τι τονίζει έρευνα

Η «ξεχασμένη» δίαιτα από το παρελθόν – Νικά χρόνιες νόσους και χαρίζει υγεία σε 3 εβδομάδες

Έρευνα: Τα αρωματικά «δάκρυα» που διώχνουν το λίπος από το ήπαρ