Οι τηγανητές πατάτες απορροφούν πολύ λάδι, γι’ αυτό και μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες. Υπάρχει όμως ένα έξυπνο τέχνασμα  χάρη στο οποίο μπορείτε να μειώσετε το λάδι που θα απορροφήσουν.

Πριν τηγανίσετε τις πατάτες, βράστε τις για λίγο. Με αυτό τον τρόπο το άμυλο που περιέχει η πατάτα «ποτίζει» με νερό, οπότε στη συνέχεια δεν θα είναι πλέον δυνατό να απορροφήσει πολύ λάδι. Η επόμενη κίνηση είναι λίγο πολύ γνωστή: μετά το τηγάνισμα αφήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τις φάτε.

Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς που μας εξηγούν τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή, καλό είναι να μην τρώμε τηγανητές πατάτες (και τηγανητά γενικότερα) πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι μια μερίδα τηγανητές πατάτες παρέχει περισσότερες από 400 θερμίδες καθώς και ότι ακόμη και με τεχνάσματα που ήδη αναφέραμε οι τηγανητές πατάτες έχουν το περισσότερο λίπος σε σύγκριση με τις άλλες μαγειρεμένες πατάτες. Σκεφτείτε λοιπόν μήπως είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις πιο «ελαφριές» βραστές πατάτες ή τις πατάτες φούρνου που δεν απορροφούν πολύ λάδι επειδή όταν ψήνονται δημιουργείται μια κρούστα στην επιφάνειά τους, η οποία δεν ευνοεί την απορρόφηση του λαδιού.