Θα ρωτήσουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι να συνάψουν συμβόλαιο υγείας: «Αφού οι εταιρίες καλύπτουν πλέον την πανδημία του κορωνοϊού, μήπως έχει έρθει η ώρα να καλύπτουν και τις αισθητικές επεμβάσεις ή κάποιες άλλες “δημοφιλείς” επεμβάσεις και παθήσεις που αφορούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού»;

Γιατί, λογικό φαίνεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να μην καλύπτει τον ασφαλισμένο όταν συμμετέχει σε… τρομοκρατικές ενέργειες ή κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου. Ψάχνοντας όμως τα «μικρά γράμματα» στα συμβόλαια εταιριών διαπιστώσαμε ότι οι εταιρίες δεν πληρώνουν έξοδα νοσηλείας και για επεμβάσεις που λίγο πολύ αφορούν όλους μας. Ας αναφέρουμε τις σημαντικότερες.

Από τις καλύψεις εξαιρούνται:
1. Οι θεραπείες υπογονιμότητας, δηλαδή η εξωσωματική γονιμοποίηση.
2. Χειρουργεία που έχουν σχέση άμεση ή έμμεση με τον καλλωπισμό και την αισθητική. Εξαιρούνται η αισθητική αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή και από εγκαύματα ή ουλές που προκλήθηκαν σε ατύχημα.
3. Η χειρουργική οδόντων εκτός αν η βλάβη προκλήθηκε σε ατύχημα.
4. Τα χειρουργεία αποκατάστασης διαθλαστικών ανωμαλιών ή βαρηκοΐας. Δηλαδή δεν καλύπτονται επεμβάσεις για την αποκατάσταση της μυωπίας, πρεσβυωπίας, αστιγματισμού, στραβισμού κλπ.
5. Οι επεμβάσεις για την παχυσαρκία (δακτύλιος στομάχου, λιποαναρρόφηση κλπ). Εκτός αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι πάνω του 50 ή πάνω του 40 και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ασφαλισμένος κινδυνεύει από παθήσεις που έχουν σχέση με την παχυσαρκία (νοσογόνος παχυσαρκία).
6. Η επέμβαση ρινικού διαφράγματος εκτός αν η βλάβη προήλθε από ατύχημα. Συχνά καλύπτεται μετά από αναμονή έως 2 ετών.
7. Επίσης δεν καλύπτονται δερματολογικές θεραπείες όπως η ακμή.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση υγείας: Δείτε τι ρόλο παίζει η ηλικία στις καλύψεις

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι top απορίες των ασφαλισμένων την εποχή της πανδημίας

Ασφαλιστήριο Υγείας: Μάθετε πότε συμφέρει η συμμετοχή με ποσοστό στα έξοδα νοσηλείας