Η υπογονιμότητα απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, καθώς σημαντικός αριθμός ζευγαριών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτό το ζήτημα, ενώ μεγάλος αριθμός ιατρικών υπηρεσιών έχουν δημιουργηθεί με στόχο να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει καθιερωθεί και η 15η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, προκειμένου να αποτελεί κάθε χρόνο μια αφετηρία ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό την διάδοση νέων γνώσεων και εξελίξεων που θα συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην πληρέστερη αντιμετώπισή του.

Ασφαλιστική κάλυψη

Η υπογονιμότητα δεν θεωρείται πάθηση ή ασθένεια, γι΄αυτό και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά συμβόλαια, κάτι βέβαια που μπορεί μελλοντικά να αναθεωρηθεί και πιθανόν να παρέχεται οικονομική στήριξη στα ζευγάρια που εντάσσονται στη διαδικασία τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Τι σημαίνει, όμως, υπογονιμότητα και πώς προσδιορίζεται; Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως υπογονιμότητα χαρακτηρίζεται η κατάσταση κατά την οποία ένα ζευγάρι δεν επιτυγχάνει σύλληψη μετά από ένας έτος προσπάθειας. Τότε, αντιμετωπίζεται ως διαταραχή, που πρέπει να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί. Κι επειδή η τεκνοποίηση αποτελεί δικαίωμα των ανθρώπων, έρχεται η επιστήμη να συντελέσει στην επίτευξή της.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σήμερα έως και το 12% των ζευγαριών βρίσκεται στο φάσμα της υπογονιμότητας, ποσοστό που αναδεικνύει ότι πρόκειται για ένα ακόμη ζήτημα, που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καλείται να διαχειριστεί.

Διαβάστε επίσης:

Κάρτες προνομίων υγείας: Η ασφαλιστική παροχή που συμφέρει

Προληπτικός έλεγχος: Η νέα τάση στα ασφαλιστικά προγράμματα

Το κλειδί για σωστή ασφαλιστική κάλυψη είναι στο χέρι μας