Τον βασικό κορμό ενός  προγράμματος υγείας, συνήθως διανθίζουν εκπτώσεις σε υπηρεσίες και παροχές σε προνόμια, τα οποία καλό είναι να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι επειδή μπορούν να επωφεληθούν.

Στα εξωνοσοκομειακά προγράμματα πέρα από τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση χρήσης κάποιου ταμείου αλλά και του προληπτικού δωρεάν check up, προσφέρονται  συνεδρίες με προνομιακές τιμές και ειδικές εκπτώσεις σε φυσικοθεραπευτές, οδοντιάτρους, ψυχολόγους και ψυχιάτρους, όπως επίσης και νοσηλεία κατ’ οίκον εφόσον κριθεί απαραίτητη.

Παράλληλα, βάσει συμφωνίας ασφαλιστικών εταιριών και συμβεβλημένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, παρέχονται διαγνωστικές εξετάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών αξίας έως 300 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υπέρβασης του ποσού παρέχεται έκπτωση 50%. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως σε πολλά προγράμματα υγείας παρέχονται δωρεάν επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς στα επείγοντα (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, χειρουργό) καθώς και έκπτωση 40% στις διαγνωστικές εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία.

Επίσης, πολλές συμβεβλημένες παιδιατρικές κλινικές παρέχουν διαγνωστικές εξετάσεις αξίας 200 ευρώ, όπως και 100% κάλυψη της συμμετοχής του ασφαλισμένου στο κόστος νοσηλείας με ανώτατο ποσό ως το 20% του συνολικού κόστους μετά την αφαίρεση της όποιας συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ.  Ακόμη πρέπει να σημειώσουμε τη δωρεάν παροχή σε υλικά και φάρμακα μέχρι ενός ποσού, αρκεί να έχει άμεση σχέση με την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

Στην δευτεροβάθμια περίθαλψη ή στα νοσοκομειακά προγράμματα περιλαμβάνονται ειδικές παροχές, όπως ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς των τακτικών εξωτερικών ιατρείων με χρέωση μόνο 10 ευρώ ανά επίσκεψη, όπως επίσης με την χρήση ΕΟΠΥΥ, ο ασφαλισμένος θα χρεώνεται με 15% συμμετοχή επί του κρατικού τιμοκαταλόγου, με την προϋπόθεση, να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε, πως  αν ο ασφαλισμένος επιλέξει συγκεκριμένο συμβεβλημένο νοσηλευτικό ίδρυμα, τότε μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να μηδενιστεί η συμμετοχή του στα έξοδα νοσηλείας. Όπως επίσης, σημαντικό όφελος για τους ασφαλισμένους αποτελεί η κάλυψη εξόδων πριν και μετά την νοσηλεία από ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες.

Επιπροσθέτως, η επιλογή του ασφαλισμένου να προσθέσει στο συμβόλαιο υγείας κάποια προγράμματα επιδομάτων, όπως το χειρουργικό, νοσοκομειακό και τοκετού, είναι σίγουρο πως θα προσφέρει μια οικονομική στήριξη σε δεδομένη χρονική στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, η λεπτομερής ανάγνωση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι απαραίτητη, αφού μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά σημεία από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. Πληροφορίες για εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προνόμια μπορείτε να λάβετε από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή αλλά και από τις γραμμές υποστήριξης κάθε ασφαλιστικής εταιρίας.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστικά πακέτα: Με ποια προγράμματα μπορείτε να κάνετε εξετάσεις

Θα κάνετε νοσοκομειακό πρόγραμμα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ασφαλιστικά πακέτα υγείας: Τι πρέπει να ξέρουμε για τα επιδόματα που παρέχουν