Μπορεί η Ημέρα του Πατέρα να υπολείπεται σε… δημοφιλία εν συγκρίσει με αυτή της Μητέρας, αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι ο ρόλος του στις ζωές μας είναι δευτερεύων. Με αφορμή, λοιπόν, τον εορτασμό της σε λίγες μέρες (20 Ιουνίου), μπορούμε κάλλιστα να τους δείξουμε την αγάπη μας, κάνοντάς τους ένα δώρο ζωής: μία ασφάλιση υγείας.

Κατά κοινή ομολογία, οι ανάγκες των γυναικών σε θέματα υγείας είναι πιο αυξημένες λόγω και της δυνατότητας κύησης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και οι άνδρες δεν πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους αφενός, στο κομμάτι της πρόληψης και αφετέρου, στην νοσηλεία – θεραπεία. Πιο αναλυτικά, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν σειρά παροχών σε αμφότερα τα σκέλη, με τους ενδιαφερόμενους να επιλέγουν εντέλει το «πακέτο» εκείνο που τους ταιριάζει, με βάση τις ανάγκες – οικονομικές και άλλες. Ειδικότερα, οι ασφαλίσεις υγείας περιλαμβάνουν τις εξής παροχές:

α) Διαγνωστικές εξετάσεις, τα πακέτα των οποίων περιλαμβάνουν καταρχάς, τον έλεγχο προστάτη, με εξέταση PSA (προστατικό αντιγόνο) και τυχόν περεταίρω διερεύνηση σε περίπτωση παθολογικού ευρήματος. Αξίζει να αναφερθεί πως ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου για άνδρες άνω των 50 ετών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Επίσης, προσφέρονται γενικές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίες δύνανται να αποτυπώσουν τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Υπενθυμίζεται πως το κόστος δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ/χρόνο και είναι φιξ, ανεξαιρέτως της ηλικίας των ασφαλισμένων.

β) Απεριόριστες επισκέψεις – προγραμματισμένες ή μη – σε ιατρεία των συνεργαζόμενων γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και σε κλινικές/θεραπευτήρια και

γ) Κάλυψη συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων σε προνομιακή τιμή, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών αμοιβών των εφημερευόντων γιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και τα συνήθη απαιτούμενα υλικά και φάρμακα για την διενέργειά τους.

δ) Τα συμβόλαια καλύπτουν τη νοσηλεία και συγκεκριμένα, τις δαπάνες για την παραμονή σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου, τα φάρμακα εντός νοσοκομείου, τα έξοδα πριν και μετά την νοσηλεία, τυχόν χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες ή άλλες θεραπείες που θα χρειαστούν, χειρουργικά επιδόματα, αλλά και σοβαρών ασθενειών, χρήσης δημόσιου ταμείου κ.α.. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου μέχρι την εισαγωγή σε κάποιο νοσοκομείο για συγκεκριμένες παθήσεις (οι χρονικές αναμονές είθισται να προκύπτουν μέσα από το ερωτηματολόγιο που καλείται να συμπληρώσει ο ασφαλισμένος ή από τις εξετάσεις που ενδεχομένως να ζητηθούν σε άτομα ηλικίας άνω των 56 ετών) και εφόσον ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι νοσούσε όταν σύναψε το συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα: Δείτε όλες τις παροχές που περιλαμβάνει

Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Όλα τα μυστικά για όσους ταξιδεύουν

Πληρώνετε από την τσέπη σας για την υγεία σας; Ποιο πακέτο ασφάλισης σας ταιριάζει