Ανησυχήσατε για κάποια έντονα συμπτώματα και σπεύσατε στα επείγοντα του ιδιωτικού θεραπευτηρίου προκειμένου να αξιοποιήσετε το συμβόλαιο υγείας σας. Όμως είναι όντως επείγον το περιστατικό;

Προσοχή! Ο χαρακτηρισμός του περιστατικού ως επείγοντος γίνεται μόνο με ιατρικά κριτήρια. Έτσι ανεξάρτητα από τη συμπτωματολογία που σας οδήγησε στην αναζήτηση πρώτων βοηθειών, εάν ο διαγνωστικός έλεγχος δεν στοιχειοθετεί την ύπαρξη επείγοντος περιστατικού, τότε η ασφαλιστική εταιρία δε θα σας καλύψει τις δαπάνες.

Επείγον περιστατικό υγείας θεωρείται η απρόβλεπτη και αιφνίδια διαταραχή της υγείας του ασφαλισμένου, λόγω ατυχήματος ή ασθενείας που απαιτεί άμεση νοσηλεία σε νοσοκομείο για παροχή ιατρικής βοήθειας. Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι τροχαία ατυχήματα, εγκαύματα, εργατικά ατυχήματα κλπ., αλλά και περιπτώσεις ασθενειών όπως ιώσεις με οξέα συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμέτου και εντερικών διαταραχών, δηλητηριάσεις, οξεία σκωληκοειδίτιδα, παθήσεις καρδιάς κτλ.

Σε ορισμένα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, έπειτα από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, δύναται να προκύψει νοσηλεία του ασφαλισμένου ενώ σε ορισμένα άλλα έκτακτα περιστατικά παρέχονται μόνο οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και ο ασφαλισμένος επιστρέφει στο σπίτι του.

Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών περιλαμβάνεται είτε ως όρος στα συμβόλαια υγείας είτε ως έξτρα παροχή με μικρή επιβάρυνση.

Τι περιλαμβάνει αυτή η κάλυψη;
Για έκτακτο περιστατικό καλύπτονται οι δαπάνες που έγιναν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου ή κλινικής για την καταστολή των συμπτωμάτων. Απαιτείται η διενέργεια ιατρικής επίσκεψης ή διαγνωστικής εξέτασης ή φαρμακευτικής αγωγής ή ιατρικής πράξης.

Σε περίπτωση αντιμετώπισης του περιστατικού σε ειδικό συνεργαζόμενο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτονται οι δαπάνες κατά 100% έως ενός ορίου ανά περιστατικό ανεξαρτήτως του ύψους της απαλλαγής με την προϋπόθεση ότι έχει προηγουμένως ενημερωθεί το Call Center της εταιρίας. Εναλλακτικά αν απευθυνθείτε σε μη συμβεβλημένη κλινική η εταιρία θα καλύψει τα αναγνωρισμένα έξοδα που αφορούν σε ιατρικές αμοιβές, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή ή / και ιατρικές πράξεις πάλι έως κάποιο όριο.

Διαβάστε επίσης

Νοσηλεία σε συμβεβλημένο ή μη συμβεβλημένο θεραπευτήριο: Μάθετε τη διαφορά

Τι κερδίζετε με τη νοσηλεία του παιδιού σε συμβεβλημένη παιδιατρική κλινική

Πως θα τεστάρετε τον ασφαλιστή σας – Τι να τον ρωτήσετε