Το μεγαλύτερο Αλλεργιολογικό Συνέδριο στη χώρα State-of-the-Art «Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις» επιστρέφει αυτή την φορά με 100% φυσική παρουσία. Φέτος στο συνέδριο, που θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, θα παρουσιαστούν τα τελευταία δεδομένα που προέρχονται τόσο από τη διεθνή βιβλιογραφία όσο και από τη μεγάλη κλινική εμπειρία και ερευνητική δραστηριότητα των Εκπαιδευτικών Μονάδων Αλλεργιολογίας του ΕΚΠΑ και αφορούν το άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα, το έκζεμα κ.α.

Οι Αλλεργίες αποτελούν ένα από τα ταχύτερα εξαπλούμενα νοσήματα του σύγχρονου κόσμου, με τεράστιες επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας προβλέπει ότι σε λίγα μόνο χρόνια, έως και το 50% των Ευρωπαίων θα πάσχουν από κάποιο αλλεργικό νόσημα. Η Αλλεργιολογία είναι πλήρης ειδικότητα στην Ελλάδα, οι δε Έλληνες Αλλεργιολόγοι είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους παγκοσμίως.

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο State-of-the-Art «Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις» (www.allergycongress.gr) αποτελεί το μεγαλύτερο Αλλεργιολογικό Συνέδριο στη χώρα και στοχεύει να φέρει και φέτος κοντά όλους τους επιστήμονες και παρόχους υπηρεσιών υγείας που ασχολούνται με τις Αλλεργίες. Ο φορέας διοργάνωσης είναι το Κολλέγιο Αλλεργιολογίας, σε συνεργασία με τις Μονάδες Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες αποτελούν και Εκπαιδευτικά Κέντρα για την ειδικότητα.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος ενώ χαιρετισμούς στην Τελετή Έναρξης (3 Φεβρουαρίου 2023, 20:00 μ.μ.) θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας, Καθηγητής Νίκος Παπαδόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Αλλεργιολογικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιάννης Κεχρής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα βραβευτούν για την προσφορά τους στην Επιστήμη και στην Κοινωνία, ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά.