ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας 

Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/5/77, είναι χριστιανός ορθόδοξος, έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου-Πλεύρη και έχει δύο τέκνα, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».
Επιπλέον, από το 2006 είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο».
Από το 2019 έως σήμερα, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών» κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).


Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας 

Είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.
Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.
Από τις 27 Δεκεμβρίου του 2021 κατέχει την θέση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, ενώ έχει διατελέσει και Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.


Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Mαιευτικής-Γυναικολογίας «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Θεόδωρος Αγοραστός μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ειδικεύθηκε (1975-1980) στη Μαιευτική και Γυναικολογία (Μ-Γ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Άαχεν Γερμανίας και εκπόνηση εκεί της διδακτορικής του διατριβής (1980). Κατόπιν ακαδημαϊκή εξέλιξη ως μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, το 2004 εκλογή ως Καθηγητής Μ-Γ και το 2009 Διευθυντής της Δ’ Μ-Γ Κλινικής του ΑΠΘ. Αφυπηρέτηση τον Σεπτέμβριο του 2019.
Μετεκπαιδεύθηκε συνολικά επί 21 μήνες σε θέματα γυναικολογικής ογκολογίας σε Κλινικές και Εργαστήρια της Γερμανίας, Αυστρίας και Σουηδίας με Υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), του Ιδρύματος Alexander von Humboldt/Γερμανίας και του Ελληνικού ΥΠΕΠΘ.
Έχει εκδώσει 8 επιστημονικά βιβλία, έχει συγγράψει 3 επιστημονικές μονογραφίες (1 ξενόγλωσση) και 31 κεφάλαια σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά βιβλία και έχει εκπονήσει ~300 επιστημονικές εργασίες (108 δημοσιευμένες σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά). Έχει συμμετάσχει σε 18 Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα, και στην οργάνωση ή συμμετοχή στην οργάνωση άνω των 100 Επιστημονικών Συνεδρίων, Ημερίδων και Σεμιναρίων. Τιμητικές διακρίσεις, δωρεές και χορηγίες για ερευνητικούς σκοπούς.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, τέως Πρόεδρος της Γερμανο-Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Γυναικολογίας και Μαιευτικής, τέως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην European Cervical Cancer Association, μέλος άλλων ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών και Σωμάτων, τέως Πρόεδρος Επιτροπών και εκπρόσωπος του Α.Π.Θ. σε διοικητικές θέσεις δημόσιων Φορέων Υγείας.


Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Υγεία, είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Κύριο αντικείμενό του, διδακτικά και ερευνητικά, αποτελεί η Αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας, η Οικονομική Αξιολόγηση των παρεμβάσεων στην υγεία, η Φαρμακοοικονομία και η Πολιτική του Φαρμάκου. Πέραν των παραπάνω, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται, επίσης, στην χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, την οικονομική ανάλυση των αγορών υγείας και την δημόσια οικονομική. Είναι συγγραφέας άνω των 250 άρθρων και περιλήψεων σε διεθνή και εθνικά περιοδικά καθώς και 14 βιβλίων, στο ευρύτερο πεδίο της έρευνας, των οικονομικών και της πολιτικής υγείας.
Είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμων (ΕΕΕ) και της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (ΕΕΒ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Research Review Committee του 17ου και του 18ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) και Σύμβουλος – Εξωτερικός Ερευνητής της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ζητήματα υγείας.
Είναι, επίσης, Associate Editor του International Journal of Technology Assessment in Health Care (IJTAHC) (Cambridge University Press).


Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).
Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».


Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Μαρία Παπαγρηγορίου – Θεοδωρίδου υπήρξε αριστούχος μαθήτρια και φοιτήτρια σε όλα τα έτη των σπουδών της.
Αποφοίτησε με «Άριστα» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1969. Εξειδικεύθηκε στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το Δίπλωμα ECFMG (Educational Council For Medical Graduate) και μετεκπαιδεύθηκε στην Ιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Institute of Child Health Great Ormond Street, University of London, στην Ιολογία. Το 1996, έτος που αναγνω­ρίστηκε στη χώρα μας η εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας, της απενεμήθη και ο τίτλος της Λοιμωξιολόγου.
Υπηρέτησε άνω των 35 ετών από τη βαθμίδα του Λέκτορα μέχρι του Καθηγητή Α΄ Βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων (Τμήμα ΜΑΚΚΑ) στο Νοσοκο­μείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επί 35 χρόνια και της Μονάδας Παιδικού AIDS, την οποία και δημιούργησε το 1989.
Η Καθηγήτρια κ. Θεοδωρίδου έχει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων, ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων, με θέμα τις παιδιατρικές λοιμώξεις, τα εμβόλια και το AIDS.
Οι δημοσιεύσεις της στα ελληνικά υπερβαίνουν τις 170 και οι ξενόγλωσσες τις 200 (Pub Med).
Έχει λάβει για επιστημονικές μελέτες βραβεία ελληνικά (Χωρέμεια Έπαθλα) και ξένα. Τιμητικές διακρίσεις για το έργο της, της έχουν απονεμηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικών Λοιμώξεων και από την Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS. Εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα λοιμώξεων και εμβολίων.
Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρίες, και μέλος από 20τίας και από 4ετίας Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.


Eλευθέριος Θηραίος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ο Ελευθέριος Θηραίος είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ στο 2ο ΠΕΔΥ/Κέντρο Υγείας Βάρης. Έχει μετεκπαιδευθεί στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών/King’s College/ETHICS). Είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας – Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, Πρόεδρος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Υποστήριξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και Μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών.


Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών NN Hellas

Ο Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής γεννήθηκε στην Κρήτη το 1963. Είναι αδειούχος Ασφαλιστής και κάτοχος MSc στην Ασφαλιστική Επιστήμη από το City University of London. Είναι επίσης πτυχιούχος Στατιστικής με προσανατολισμό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και με πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών ως Διευθυντής Ιδιωτών και Ασφαλιστικών Εταιρικών Προγραμμάτων, Τραπεζοασφάλισης και Ασφάλισης. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ασφαλιστών Ελλάδος από το 1994. Είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της NN Hellas, από το 2016.


Μένια Κουκουγιάννη, Health Affairs Consultant, Συν-ιδρύτρια Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ», Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία

Η Μένια Κουκουγιάννη είναι ιδρύτρια της εταιρείας The adcase και  συν-ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία, η οποία ιδρύθηκε μετά την διάγνωση της κόρης της με καρκίνο.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του PanCare (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τους επιβιώσαντες του παιδιατρικού και εφηβικού καρκίνου), μέλος του CCI Europe (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τον Καρκίνο στην Παιδική Ηλικία) και συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας του European Forum for Good Clinical Practice, για τα παιδιατρικά φάρμακα.
Είναι μέλος του Patients Expert Group of the European Organization for Research and Treatment of Cancer (EORTC) και μέλος του Scientific Advisory Group of Oncology of the European Medicines Agency (EMA).
Είναι μέλος του Digital Advisory Group  του European Organization for Rare Diseases (EURORDIS) και μέλος του AntiMicrobial Resistance Group του Health First Europe.
Είναι κάτοχος  MBA International Finance και MsC International Marketing.


Αθανάσιος Μίχος, Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ

Ο Αθανάσιος Μίχος είναι Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και υπεύθυνος του εργαστηρίου Λοιμώξεων και Χημειοθεραπείας. Έκανε τη μετεκπαίδευσή του στη Παιδιατρική-Λοιμωξιολογία στο Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, USA. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μοριακή επιδημιολογία και παθογένεση λοιμώξεων και την ανοσολογική απάντηση σε λοιμώδεις παράγοντες και εμβόλια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων.


Δημήτριος Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Αντιπρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Ο Δημήτριος Παρασκευής  απεφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη μοριακή βιολογία (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη μοριακή επιδημιολογία του ιού HIV (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στη συνέχεια πέρασε δύο χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης (μεταδιδακτορικός επιστήμονας) στο Εργαστήριο Κλινικής και Εξελικτικής Ιολογίας (Rega Institute for Medical Research, Leuven, Belgium) με υποτροφία Marie-Curie.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών και μέλος της ομάδας σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών mbio, scientific reports, Molecular Phylogenetics and Εvolution,  medicine, AIDS Reviews, Infections Genetics and Evolution και PLOSONE. Έχει συμμετάσχει σε πολλές Ευρωπαϊκές συνεργατικές μελέτες χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση (SPREAD, Europe HIV Resistance, CASCADE, EuroCoord) και έχει διατελέσει συντονιστής της μελέτης μοριακής επιδημιολογίας της Ευρωπαϊκής μελέτης CHAIN. Επίσης είναι συντονιστής της ομάδας μοριακής επιδημιολογίας HIVτης Ευρωπαϊκής ομάδας European Society for translational Antiviral Research (ESAR). Είναι επιστημονικός σύμβουλος (consultant) στο αντικείμενο της μοριακής επιδημιολογίας στο Infectious Disease and Theory Core of the Center for Drug Use and HIV Research(CDUHR), NewYork, USA. Έχει συντονίσει  αρκετές μελέτες ως κύριος ερευνητής, που έχουν χρηματοδοτηθεί από εθνικούς φορείς (ΓΓΕΤ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (CHAIN) ή άλλους φορείς.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επιδημιολογία, μοριακή επιδημιολογία ιογενών λοιμώξεων, εφαρμογές μοριακής επιδημιολογίας στη δημόσια υγεία, μελέτες φυλοδυναμικής και φυλογεωγραφίας ιών, μελέτες που αφορούν την προέλευση ιών, ανάπτυξη μεθόδων μοριακής διαγνωστικής, μελέτες αντοχής στα φάρμακα των ιών HIV και Ηπατίτιδας B και C.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 152 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτή όπως Plos Medicine, Lancet Hepatology, Lancet HIV, Lancet Infect Dis, AIDS, JVirol, Scientific Reports, ClinInfectDis, JInfectDis, JAIDS.


Sibilia Quilici, Executive Director Vaccines Europe – European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA)

Sibilia holds an International MBA in entrepreneurship and MSc in Health Economics & biostatistics. With more than 12 years of experience in working on vaccines, she holds a track record in studies valuing the full benefits of preventative measures (such as vaccines), from a micro and macro socio-medico-economic perspective, addressing all relevant stakeholder concerns (government, industry, society, healthcare professionals and citizens).


Patrick Swain, Coordinator of Coalition for Life Course Immunization

Ο Patrick Swain is a Senior Research & Policy Officer for the International Longevity Centre UK (ILC), with previous work experience in public policy and government affairs. At ILC, he primarily works on vaccination and adult immunisation, acting as a Coordinator for the Coalition for Life-Course Immunisation (CLCI): a Brussels-based organisation where he has been working on a secondment since November 2021.


Γιάννης Τούντας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής

Ο Γιάννης Τούντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Έχει σπουδάσει Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, καθώς και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία». Μέχρι την αφυπηρέτησή του, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-20), καθώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2016-20). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής (2003-4), Εθνικός Εκπρόσωπος για Θέματα Υγείας στον ΟΟΣΑ (2008-2009), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (2008-10), Πρόεδρος του ΕΟΦ (2010-13), καθώς και Διευθυντής του Τομέα “Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2018-19). Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει 155 ξενόγλωσσες και 67 ελληνικές επιστημονικές εργασίες. Τέλος, ο κ. Τούντας υπήρξε υπεύθυνος ή συμμετείχε σε 9 διεθνή ερευνητικά προγράμματα και 93 εθνικά.


Δρ. Άγις Τσουρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, πρώην διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και Ευεξία, ΠΟΥ Ευρώπης

Ο Δρ. Τσουρός χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του στους τομείς: πολιτικές και διακυβέρνηση για την υγεία, υγιείς πόλεις, ισότητα, πρόληψη, προαγωγή υγείας και συστήματα δημοσίας υγείας. Είχε τον ηγετικό ρόλο για την ανάπτυξη του παγκόσμιου κινήματος «Υγιείς Πόλεις» και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Υγεία και Ευεξία – Health 2020. Στη διάρκεια της 27-ετούς πορείας του στον ΠΟΥ είχε επίσης την ευθύνη βασικών τομέων, όπως των χρόνιων νοσημάτων, των ευάλωτων πληθυσμών, της περιβαλλοντικής υγείας, και της υγείας των μεταναστών. Είχε την πρωτοβουλία εισαγωγής στον ΠΟΥ των κοινωνικών προσδιοριστών της υγείας. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και αφορούν τη δημόσια υγεία, την ηγεσία για την υγεία, τις ανισότητες, την εγγραματοσύνη υγείας, τη σωματική άσκηση, τις υγιείς πόλεις, την υγεία στην τρίτη ηλικία, την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σπίτι και τη δημόσια υγεία σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι ολυμπιακοί αγώνες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας και επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College London και στο University College London. Είναι επίσης επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Durham.
Σήμερα συμβουλεύει κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές και διεθνείς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2020 ανέλαβε (ως πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής ) τον συντονισμό της εκπόνησης Σχεδίου για την Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα που είναι πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, έχει σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια στον χώρο της ναυτιλίας. Κατά την περίοδο 2010-2012 συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία Digital Greece 2020. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΜ, αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου Αθηναίων. Έχει διατελέσει Chief Digital Officer  του δήμου Αθηναίων. Με την ανακοίνωση του πρώτου Οδικού Χάρτη για την Ψηφιακή Αθήνα τον Ιανουάριο του 2018, η Αθήνα έθεσε τις προτεραιότητες της, την στρατηγική της και το πλαίσιο δράσεων της για την ψηφιακό μετασχηματισμό της.


Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας, Επικεφαλής της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Ο Γεώργιος Π. Χρούσος είναι Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος της Έδρας UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική και Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας. Ο κ. Χρούσος έχει πραγματοποιήσει έρευνες που έχουν διαφωτίσει τις δράσεις του στρες στον οργανισμό στο συμπεριφερικό, νευροενδοκρινικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Ο κ.Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του, όπως το Βραβείο Μποδοσάκη, και το ύψιστο της βραβείο της US Endocrine Society Fred Conrad Koch Award. Ο κ. Χρούσος είναι εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής.