Ερώτηση: 

Στις εξετάσεις αίματος που έκανα είχα σίδηρο 6.07 κσι βιταμίνη D 18.8. Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιες πολυβιταμίνες αποκλειστικά για γυναίκες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλων σίδηρο 14 mg και βιταμίνη d 15 mcg. Με καλύπτουν οι συγκεκριμένες ποσότητες;

Ο κύριος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, BSc (Hons), MSc, NYSCDN, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία, Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan Hospital (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία. Είναι πράγματι χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνετε σχετικά με τις τιμές του σιδήρου και της βιταμίνης D. Ο καταλληλότερος επαγγελματίας υγείας όμως που θα μπορούσε να σας δώσει την απάντηση είναι ο γιατρός σας (π. χ. ο παθολόγος σας), ο οποίος γνωρίζει όλο το ιατρικό σας ιστορικό και τις συνήθειες σας. Η λήψη συμπληρωματικών σκευασμάτων πρέπει να γίνεται απαραίτητα με την έγκριση και την επίβλεψη του, γιατί αυτός θα προκαθορίσει τη διάρκεια λήψης τους και την ακριβή δοσολογία.