Το παιδικό κρεβατάκι πρέπει να έχει ψηλά πλαϊνά προστατευτικά, ούτως ώστε αν το μωρό σηκώνεται ή σκαρφαλώνει να μην πέσει κάτω, γι’ αυτό στα περισσότερα το ένα πλαϊνό μέρος αποσπάται ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή σας στο μωρό. Πολλά κρεβατάκια με αποσπώμενα προστατευτικά στο πλάι έχουν ρυθμιζόμενες θέσεις για τη βάση και το στρώμα, ούτως ώστε να μπορεί να αυξηθεί το ύψος στα πλαϊνά προστατευτικά όταν θα ψηλώσει το μωρό και θα μπορεί να σκαρφαλώσει για να βγει έξω. Αν πιστεύετε ότι το μωρό σας θα αναστατωθεί με όλα αυτά τα κάγκελα τριγύρω, αφήστε το να το συνηθίσει σταδιακά για μερικά βράδια βάζοντας το για λίγο πρώτα στην κούνια.

Ασφαλώς τα κρεβατάκια που έχουν αποσπώμενα πλαϊνά προστατευτικά μεταφέρονται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό δεν μπορεί να πάρει έναν υπνάκο και σε άλλα μέρη. Μπορεί να συνεχίσει για λίγο καιρό να χρησιμοποιεί την πρώτη του κούνια γι’ αυτό τον σκοπό και τους επόμενους μήνες θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πάρκο ή να κοιμάται σε ένα καρότσι με πλάτη που «πέφτει», αρκεί να φοράει πάντα ζώνη ασφαλείας.

Αν το μωρό κοιμάται μαζί σας και σκοπεύετε να συνεχίσετε να κοιμάστε οικογενειακώς, ίσως θα αναρωτηθείτε αν θα χρειαστείτε κρεβατάκι. Η δυσκολία σε περίπτωση που δεν υπάρχει κρεβατάκι είναι ότι από τη στιγμή που το μωρό αποκτά κινητικότητα, για να είναι ασφαλές στο οικογενειακό κρεβάτι απαιτείται να είναι παρών ένας ενήλικας που θα το προσέχει να μην γυρίσει ή να μην πέσει. Αν δεν έχει δικό του κρεβατάκι, δεν θα μπορείτε ποτέ να το βάλετε για ύπνο νωρίτερα από την ώρα που θα θέλει να ξαπλώσει τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς.