Καθώς η παραλλαγή Omicron καλπάζει αυξάνονται τα ποσοστά νοσηλείας παιδιών στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού CDC.

Μόνο στην Νέα Υόρκη οι νοσηλείες παιδιών πενταπλασιάστηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και σχεδόν όλες αφορούν ανεμβολίαστα παιδιά όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Οι γονείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την παραλλαγή Omicron, δήλωσε η δρ Sallie Permar στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Είναι επικεφαλής παιδίατρος στο Ιατρικό Κέντρο New York-Presbyterian/Weill Cornell στη Νέα Υόρκη.

«Το εμβόλιο είναι  πιο ασφαλές από τον ίδιο τον ιό», επισημαίνει η Δρ Πέρμαρ και συνιστά τον εμβολιασμό των παιδιών  ως πιο ασφαλή οδό για την θωράκισή τους συγκριτικά με την φυσική νόσηση. Τονίζει επίσης ότι η εισαγωγή παιδιών στο νοσοκομείο με αρκετά σοβαρά συμπτώματα αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν αφορά μόνο τους ενήλικες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι παραδοσιακά τα παιδιατρικά περιστατικά τείνουν να αυξάνονται αυτή την εποχή του χρόνου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών ανέρχεται σε 27%. Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών έχει ανοίξει από τις 10/12 και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περί τους 15.000 εμβολιασμούς, ενώ έχουν κλειστεί άλλα 40.000 ραντεβού για εμβολιασμό.

Διαβάστε επίσης

Παιδικές ιώσεις: Χειμωνιάτικος οδηγός επιβίωσης

Παιδικός πυρετός: Γιατί (δεν) πρέπει να τον ρίξουμε με κάθε κόστος