Από μία παράξενη νόσο που τον εμπόδιζε να ευχαριστηθεί την σεξουαλική κορύφωση θεραπεύτηκε ένας 25χρονος στη Μασαχουσέτη ακολουθώντας ορμονοθεραπεία. Ο νεαρός, απέφευγε να εκσπερματίσει καθώς η ολοκλήρωση του προκαλούσε άγχος, κόπωση, μυϊκή αδυναμία και σύγχυση.

Πρόκειται για το Σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου, ένα σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται σε άνδρες και προκαλεί συμπτώματα γρίπης αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Το σύνδρομο ταλαιπωρούσε τον νεαρό από τα 16 του χρόνια και τα συμπτώματα διαρκούσαν έως και δύο εβδομάδες, εμφανίζονταν αιφνιδίως ή με καθυστέρηση λίγων ημερών.

Τις περιόδους έντονων συμπτωμάτων απέφευγε τις κοινωνικές επαφές, ενώ δεν είχε τη δύναμη να πάει στη δουλειά ή το Πανεπιστήμιο και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του της Ανδρολογικής Κλινικής της Βοστόνης, δεν εκσπερμάτιζε παρά μία φορά ανά οκτώ ή δώδεκα εβδομάδες.

Σύμφωνα με την περίπτωση του νεαρού που δημοσιεύτηκε στο Urology Case Reports, η αρχική προσέγγιση από ειδικούς συμπεριέλαβε φαρμακευτική αγωγή με αντικαθλιπτικά και αγχολυτικά. Επιπλέον, ο ίδιος προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσει την κατάστασή του, δοκιμάζοντας διάφορες δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής και αντιισταμινικά που έβρισκε στο διαδίκτυο.

Στην κλινική, οι ιατροί διέγνωσαν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, η αναπλήρωση της οποίας έπειτα από κάθε εκσπερμάτιση καταπονούσε το σώμα του. Προχώρησαν σε ορμονοθεραπεία, με την έκχυση χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) ενέσιμα τρεις φορές την εβδομάδα.

Η hCG,  γνωστή και ως «ορμόνη εγκυμοσύνης» λόγω του σημαντικού ρόλου της στη διάρκεια της κυοφορίας, στους άνδρες λειτουργεί διεγείροντας τους όρχεις ώστε να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη

Τα συμπτώματά του είχαν υποχωρήσει πλήρως σε διάστημα έξι εβδομάδων. Σημείωσε μεγάλη βελτίωση στη διάθεση, τη συνολική του ενέργεια και τη λίμπιντο. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν υψηλά επίπεδα ολικής τεστοστερόνης.

Έξι μήνες μετά τη θεραπεία με hCG, μπορούσε να εκσπερματίζει με κάποια μετριασμένα συμπτώματα της νόσου, τα οποία όμως υποχωρούσαν σε 12 ώρες.

Το Σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου