Η Καρδιολογική Κλινική Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, αναγνωρίζεται επισήμως ως διαπιστευμένο εκπαιδευτικό Κέντρο Ηλεκτροφυσιολογίας, από την Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρεία (European Ηeart Rhythm Association – EHRA). Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Κλινική, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση συμπλοκών καρδιολογικών περιστατικών στη χώρα μας.

Η εν λόγω αναγνώριση αποτελεί ορόσημο για το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, καθώς καθιστά το Κέντρο Ηλεκτροφυσιολογίας, το πρώτο Ελληνικό κέντρο που λαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης από την Ευρωπαϊκή Αρρυθμιολογική Εταιρεία. Το Κέντρο Ηλεκτροφυσιολογίας του ΜΗΤΕΡΑ αναδεικνύεται πλέον σε ένα από τα λίγα Κέντρα στην Ευρώπη που προτείνονται από την European Heart Rhythm Association σε υποψηφίους καρδιολόγους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν και να εκπαιδευτούν στον τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας, με τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές. Έτσι, το Κέντρο Ηλεκτροφυσιολογίας της Κλινικής συγκαταλέγεται στην ελίτ των Κέντρων Ηλεκτροφυσιολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως ένα πρωτοπόρο κέντρο με στόχο τη διαγνωστική διερεύνηση και επεμβατική αντιμετώπιση σύμπλοκων καρδιακών αρρυθμιών.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Στυλιανός Ε. Τζέης, τονίζει «Στο ΜΗΤΕΡΑ, με σύμμαχο την τεχνολογία και την υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού, βρισκόμαστε στην αιχμή των εξελίξεων για την αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιολογικές παθήσεις. Η αναγνώριση του Κέντρου Ηλεκτροφυσιολογίας, ως το πρώτο Ελληνικό κέντρο που λαμβάνει Ευρωπαϊκή Διαπίστευση, αποτελεί για εμάς μια σημαντική επιβράβευση και αναγνώριση του έργου που επιτελείται από όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ».