Μετά από επιτυχή πορεία ετών στο εξωτερικό, μία νέα εποχή ξεκινά στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Η πρωτοποριακή τεχνική REZUM, που αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα του προστάτη, εφαρμόζεται πλέον στην Αθήνα από την επιστημονική ομάδα του Χειρούργου-Ουρολόγου, κ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη, υπευθύνου του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών.

O κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Χειρούργος-Ουρολόγος

Η διόγκωση του προστάτη απασχολεί χιλιάδες άνδρες άνω των 50 ετών καθώς προκαλεί νυκτουρία, αδύναμη ροή, επιτακτικότητα, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης και μείωση της σεξουαλικής λειτουργίας τους. Με την πάροδο δε των ετών, οδηγεί σε έκπτωση της λειτουργικότητας της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.

Το REZUM έρχεται να βάλει τέλος σε όλα αυτά, με έναν εντελώς αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας τις θερμοδυναμικές ιδιότητες λίγων σταγόνων αποστειρωμένου νερού, εγχέονται υδρατμοί με απόλυτα ελεγχόμενο βάθος διείσδυσης, και στοχευμένα μόνον στο πάσχον τμήμα του προστάτη που περικλείει την ουρήθρα, δηλαδή τον μέσο λοβό και τη διάμεση ζώνη του αδένα. Οι υδρατμοί υγροποιούνται απελευθερώνοντας τη θερμική τους ενέργεια και οδηγώντας σε σταδιακή συρρίκνωση του αδένα εντός δύο εβδομάδων με την ουρήθρα να ανοίγει και τον ασθενή να ουρεί φυσιολογικά.

Με αυτόν τον τρόπο τα ζωτικά τμήματα του προστάτη διατηρούνται, διασώζοντας έτσι τη στύση και την εκσπερμάτιση και αποφεύγοντας αιμορραγίες και ακράτειες.

Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, διαρκεί μόλις 10 λεπτά, δεν απαιτεί γενική νάρκωση και νοσηλεία και αίρει τα συμπτώματα και τους κινδύνους της μηχανικής απόφραξης του προστάτη με ασφάλεια και «καθαρή» ενέργεια ατμού.

Ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του σε μία ώρα χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, απαλλαγμένος από τα φάρμακα και τις παρενέργειές τους και εξασφαλίζοντας μακροχρόνια διάρκεια αποτελεσμάτων.