7 Ιανουαρίου 2019 – 7 Ιανουαρίου 2020: 365 ημέρες σκληρής και υπεύθυνης δουλειάς για ένα άρτιο δημοσιογραφικό αποτέλεσμα που καθιέρωσε το ygeiamou ως το αξιόπιστο ελληνικό site για την Υγεία, τη Διατροφή και την Ευεξία.

Η πρόκληση
Ήταν λίγο πριν την αυγή του 2019 όταν συγκροτήθηκε η δημοσιογραφική ομάδα του ygeiamou και βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρόκληση της δημιουργίας ενός site υγείας αντάξιου της δημοσιογραφικής εγκυρότητας του Πρώτου Θέματος.

Στην εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου, όμως, η πρόκληση ήταν επίσης να καταφέρει το ygeiamou να ξεχωρίσει από το πλήθος των ιστοσελίδων με όμοια θεματολογία και να αναγνωριστεί από την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα ως το μέσο υπεύθυνης ενημέρωσης του ελληνικού κοινού για όλα όσα αφορούν στην υγεία.

Υπεύθυνη ενημέρωση με επιστημονική εγκυρότητα
Δομικό συστατικό της δημοσιογραφίας είναι η ταχύτητα. Και τον 21ο αιώνα η ταχύτητα μετάδοσης μιας είδησης είναι πια φρενήρης. Ωστόσο, όταν η είδηση αφορά στην υγεία μας, το πολυτιμότερο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι η νηφαλιότητα, η υπευθυνότητα, η επιστημονική εγκυρότητα και όχι η ταχύτητα.

Της κάθε επιστημονικής ανακάλυψης προηγούνται πολυετείς μελέτες και μεθοδική δουλειά. Γι’ αυτό και η δημοσιογραφική ομάδα του ygeiamou επέλεξε συνειδητά αντί της ταχύτητας και του εντυπωσιασμού, τη μεθοδικότητα, την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία, όπως αρμόζει στο έργο όλων αυτών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προάσπιση και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

Δικλείδα ασφαλείας για την ορθή δημοσιογραφική διαχείριση των πληροφοριών που αφορούν στην υγεία, η επιστημονική επιτροπή του ygeiamou: όλοι τους διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καταξιωμένοι διεθνώς για τη συμβολή τους στην Ιατρική επιστήμη.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε…
Επιβεβαίωση της μεθοδικής και υπεύθυνης δουλειάς της δημοσιογραφικής ομάδας του ygeiamou το πολυπληθές δίκτυο Ελλήνων και ξένων ειδικών που επικοινωνούν τα επιτεύγματά τους μέσω του site. Αλλά και όλοι εσείς που μας τιμάτε καθημερινά με την εμπιστοσύνη σας, όπως αυτό αποτυπώνεται στους δείκτες επισκεψιμότητας του ygeiamou.

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, από καρδιάς και συνεχίζουμε το 2020 με υπευθυνότητα την ενημέρωσής σας, ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου για όλα όσα αφορούν στην Υγεία.

Καλή χρονιά με ygeiamou!
Μαίρη Μπιμπή
Διευθύντρια Σύνταξης