Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το Lactacyd μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Δρ. Θεόδωρο Καλαμπόκα, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, επισκέφθηκαν τον ξενώνα φιλοξενίας ανήλικων παιδιών του HOME Project στην πλατεία Βικτωρίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #LoveYourselfFirst, το Lactacyd πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει, να συμβουλεύσει και να ενημερώσει τα ανήλικα κορίτσια σχετικά με το πώς πρέπει να φροντίζουν το σώμα και την ευαίσθητη περιοχή καθώς και τί χρειάζεται να προσέχουν αναλόγως την ηλικία τους.

Στο τέλος της επίσκεψης, το Lactacyd προσέφερε προϊόντα για ένα χρόνο για τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής για τα κορίτσια σε όλες τις δομές φιλοξενίας της The HOME Project.

Τα κορίτσια ηλικίας 12 έως 18, παρουσία μεταφραστή, είχαν τη δυνατότητα, παρέα με την γλυκιά και αγαπητή Μαίρη Συνατσάκη, να μιλήσουν με τον Δρ. Θεόδωρο Καλαμπόκα και να ενημερωθούν για ό,τι χρειάζεται να ξέρουν σχετικά με την προσωπική τους υγιεινή και την έμμηνο ρύση αλλά και να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ ουσιαστική για τα κορίτσια καθώς είναι πολύ σημαντικό κάθε κορίτσι από την πιο μικρή ηλικία να γνωρίζει τους τρόπους φροντίδας και προστασίας του σώματος του και ιδιαίτερα της ευαίσθητης περιοχής.

Το Lactacyd με σύνθημα του το “Love yourself first” αγκαλιάζει και ενδυναμώνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα ανήλικα κορίτσια που φιλοξενούνται στην Αθήνα μέσω της The HOME Project και τα ενθαρρύνει να ανακαλύψουν το σώμα τους, να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να τον προσέχουν και να τον φροντίζουν.

Η πρωτοβουλία του Lactacyd ενισχύει το όραμα της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης The HOME Project που λειτουργεί 11 ξενώνες στην Αθήνα, παρέχει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας που καλύπτουν ανάγκες σίτισης, στέγασης, εκπαίδευσης, καθώς και υλικής, ψυχοκοινωνικής, ιατρικής και νομικής υποστήριξης,σε ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ελλάδα με απώτερο στόχο την κοινωνική τους ένταξη.

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν από το Lactacyd και άλλες αντίστοιχες ενημερωτικές επισκέψεις σε δομές φιλοξενίας ανήλικων κοριτσιών.