homescreen

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στήριξη σε 245.466 παιδιά και τις οικογένειές τους

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στήριξη σε 245.466 παιδιά και τις οικογένειές τους


Παναγιώτα Καρλατήρα

Κατά την εικοσαετή δράση του ο οργανισμός στήριξε 10.465 παιδιά μέσα από κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες

Με αφορμή τα 24 χρόνια δράσης του στον τομέα της Υγείας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε τον απολογισμό του, αναφέροντας την στήριξη ολιστικά και εξατομικευμένα σε 245.466 παιδιά και τις οικογένειές τους. Στον δε τομέα της Προληπτικής Ιατρικής τα τελευταία 15 χρόνια παρείχε εξετάσεις σε 132.519 παιδιά σε όλη την Ελλάδα με τρεις εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής και το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Αναλυτικότερα, από το 1999 υποστήριξε 78.765 παιδιά μέσω Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα χάρη στην υποστήριξη εθελοντών.

Τα τελευταία 20 χρόνια πραγματοποίησε διακομιδές 22.834 νεογνών και παιδιών χάρη σε υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά ενταγμένες στο ΕΚΑΒ.

Μόλις σε διάστημα δύο ετών υποστήριξε 787 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από τη δράση Παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Κατά την εικοσαετή δράση του ο οργανισμός στήριξε 10.465 παιδιά μέσα από κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είναι η κάλυψη ιατροφαρμακευτικών ειδών, η κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος και αιμοπεταλίων.

Κατά το τρέχον έτος εγκαινιάστηκε το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας προσφέροντας υπηρεσίες σε κάθε παιδί και συντονίζοντας τις δράσεις του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση: Αναγνώριση της προσφοράς
«Τα καταφέραμε χάρη στο εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό μας, περισσότερους από 760 εθελοντές που είναι γιατροί σε όλη την Ελλάδα και εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους και περισσότερες από 500 επιχειρήσεις. Στηρίζοντας τους θεσμούς, ενδυναμώνοντας και καλύπτοντας τα όποια κενά πάντα μέσα από θεσμικές συνεργασίες και συνέργειες στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό το έργο κρατώντας πάντα την ψυχή του 10χρονου ιδρυτή μας, Ανδρέα Γιαννόπουλου» τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρου.

Στην μεγάλη προσφορά του οργανισμού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «Πριν από 24 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα, και στη θέση της άνθισε ένα χαμόγελο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ένα Χαμόγελο που μεταδόθηκε σε πολλές χιλιάδες παιδιά, το οποίο έχει πάρει εντυπωσιακές διαστάσεις για τα δεδομένα του Τόπου μας, και όχι μόνο».

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί παράδειγμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει και το κράτος καλύπτοντας τα όποια κενά και συμπληρώνοντας αυτές τις σημαντικές για την κοινωνία προσπάθειες.

Βραβεύσεις
Το τιμητικό βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» απένειμε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη σε αναγνώριση του έργου του, ιδίως υπέρ της προώθησης και της παροχής βοήθειας προς τα ευάλωτα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε ότι ο εν λόγω οργανισμός κατάφερε να γίνει επίσημος εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας (DG ECHO), σημειώνοντας ότι «είναι η μόνη ελληνική οργάνωση που το έχει πετύχει, περνώντας όλες τις αξιολογήσεις και προσφέροντας ολιστική βοήθεια σε παιδιά πρόσφυγες μετανάστες».

Για την πολυετή του προσφορά και την καθημερινή του προσήλωση στην αποστολή προστασίας και φροντίδας όλων των παιδιών με προβλήματα υγείας το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» απονεμήθηκε στον κ. Χρήστο Καμμιλάτο, Γενικό Ιατρό, Εθελοντή και Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου εγκαινιάστηκε η 4η εξειδικευμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού που αποτελεί ένα υπερσύγχρονο Πολυϊατρείο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευγενική δωρεά στη μνήμη του Αλέξανδρου Σλάφτοβιτς.Απόρρητο Απόρρητο