Ολοκληρώθηκε για όγδοη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το Ινστιτούτο Prolepsis σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Τη χρονιά που πέρασε, παρά τις δυσκολίες, το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 100 σχολεία, εξασφαλίζοντας κάθε μέρα υγιεινά γεύματα σε 6.127 μαθητές.

Σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θράκης και της Αρκαδίας (Βόρεια Κυνουρία) συμμετείχαν φέτος στο Πρόγραμμα. Στους μαθητές διατέθηκαν συνολικά 656.186 υγιεινά γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 220.716 συσκευασίες γάλακτος, 103.919 συσκευασίες γιαουρτιού, 656.186 φρούτα και 656.186 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να ανταποκριθεί και το επόμενο σχολικό έτος στην ανάγκη για καθημερινή υγιεινή σίτιση στα σχολεία ευπαθών περιοχών, η οποία παραμένει υψηλή. Είναι ενδεικτικό ότι 1.216 σχολεία από όλη την Ελλάδα, στα οποία φοιτούν 113.437 μαθητές, ζήτησαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2018-2019. Το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα στην πολιτεία, σε οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ιδρύματα, εταιρείες και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να στηρίξουν το Πρόγραμμα, για να καλύψει όσο γίνεται περισσότερα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά.

Από το 2012, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης για χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, έχοντας διαθέσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια γεύματα σε 650 σχολεία και περίπου 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Καταπολεμά στην πράξη την επισιτιστική ανασφάλεια και βελτιώνει τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, συμβάλλοντας στην προάσπιση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το σχολικό έτος 2018-2019, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακηρύχθηκε σε Χρυσό Δωρητή του Προγράμματος προσφέροντας 186.704 γεύματα, στηρίζοντας καθημερινά περισσότερους από 1.500 μαθητές 25 σχολείων σε όλη τη χώρα. Τα τελευταία 5 χρόνια, με την αξιοσημείωτη και διαρκή συνεισφορά της εταιρείας έχουν προσφερθεί περισσότερα από 890.000 γεύματα, ωφελώντας – τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς προαγωγής της υγείας – χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, το έργο την περασμένη σχολική χρονιά ενίσχυσαν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με σημαντικά ποσά οι παρακάτω: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, MYTILINEOS, GENESIS Pharma, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Intracom Telecom, ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών, Nuevo Α.Ε., SouthBridge Europe Mezzanine, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, Alpha Bank, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε., ΣΕΓΑΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, Εθνική Ασφαλιστική, Crédit Agricole Life, Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, International School of Athens (ISA), Βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND, Campion School, CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα), AFCO, AbbVie.

«Για άλλη μία χρονιά υποστηρίξαμε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή και ασφαλή τροφή και προωθήσαμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες με την καθημερινή προσφορά υγιεινών γευμάτων και με τις εκπαιδευτικές μας δράσεις στα σχολεία. Είναι σημαντικό αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012, και συνέβαλε στο να αλλάξει η καθημερινότητα περισσότερων από 110.000 μαθητών να συνεχισθεί και να επεκταθεί. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τα ιδρύματα, τις εταιρείες, τους οργανισμούς και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται δίπλα μας, και κυρίως δίπλα στα παιδιά της Ελλάδας», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.diatrofi.prolepsis.gr και www.prolepsis.gr, ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119) ή στο 6936631702.